Brussels Airlines veilt jumpseatvlucht voor het goede doel

b.foundation

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Altijd al eens in de cockpit willen zitten tijdens een vlucht? Of een kijkje achter de schermen willen nemen bij het onderhoud van een Airbus A330? Dankzij de veiling voor b.foundation die Brussels Airlines organiseert kan je dat misschien binnenkort!

De Belgische maatschappij heeft zoals geweten een sterke band met Afrika. De Afrikaanse routes vormen de ruggegraat van het lange afstandsnetwerk. Heel wat personeelsleden ondersteunen trouwens humanitaire initiatieven op de Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines. De maatschappij heeft zelf ook een stichting opgericht om deze projecten te bundelen, de b.foundation.

Een van de meest tot de verbeelding sprekende initiatieven van b.foundation is “Bike for Africa”. Jaarlijks nemen een 70 werknemers en sympathisanten deel aan een mountainbiketocht doorheen een Afrikaans land.

b.foundation

Veiling

Dit jaar komt de b.foundation met een nieuwe actie om geld in te zamelen. Je kan namelijk deelnemen aan een on-line veiling. In ruil voor jouw gift kan je een blik achter de schermen nemen bij de dagdagelijkse werking van Brussels Airlines.  Via enkele korte filmpjes word je alvast warmgemaakt voor de verschillende opties.

Meest in het oog springend is vanzelfsprekend een dagje in de jumpseat bij gezagvoerder Kirsten.  Je volgt de pilote in haar voorbereiding voor de vlucht, de briefing, de “walk around” (visuele inspectie voor de vlucht) en tijdens de vlucht zelf neem je plaats in de jumpseat in de cockpit.  Het mag niet verbazen dat dit dagje rondvliegen op dit moment afgetekend aan de leiding staat tussen de veilingen. Er is maar liefst al €2700 geboden.  Je kan ook op een andere vlucht in de jumpseat bieden, waarbij je aan boord van één van de Belgian Icons meevliegt. Vreemd genoeg staat de teller daar nog maar op €800.  Een buitenkansje?

Van nightstops tot pianoconcerten

Kruip je liever zelf achter de stuurknuppel, dan kan je je onder begeleiding van een professionele instructeur 2 uur lang uitleven in de vluchtsimulator.  Of wat dacht je van een nightstop in Toronto met de crew, een dagje mee in de cabine staan, of een bezoekje aan de hangar waar de vliegtuigen onderhouden worden? Op alles kan geboden worden.  En voor wie het graag wat rustiger houdt, je kan ook bieden op een concert van de Kortrijkse zanger Ozark Henry op een unieke locatie; namelijk onder de vleugels van een A330 waar je met 10 van jouw vrienden kan genieten van een intiem optreden.

Deze veiling biedt je de unieke kans een kijkje achter de schermen van een luchtvaartmaatschappij te nemen, en tegelijkertijd steun je nog het goede doel ermee!  Je kan nog deelnemen aan de veiling tot 12 december.  Ga jij bieden op een van deze ervaringen? Laat het ons vooral weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *