Brussels Airlines past Frequent Flyerprogramma Loop aan

Brussels Airlines past Frequent Flyerprogramma Loop aan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines heeft sinds 2015 een eigen frequent flyerprogramma. Dit programma heet Loop en werkt op een iets andere wijze dan andere frequent flyerprogramma’s, aldus Brussels Airlines. Om reizigers die vliegen met Brussels Airlines meer mogelijkheden te geven om de gespaarde punten uit te geven is het frequent flyerprogramma nu aangepast.

Loop

Er zijn natuurlijk veel frequent flyerprogramma’s. De meest bekende zijn wellicht Flying Blue, Miles & More en Executive Club. Brussels Airlines heeft dus ook haar eigen frequent flyerprogramma, genaamd Loop. Wanneer je met Brussels Airlines vliegt kun je zelf kiezen of je punten spaart bij Loop of Miles en More. Kies je voor het frequent flyerprogramma Loop, dan spaar je 3 Loops (zo heten de punten die je spaart) per uitgegeven Euro.

Verdienen van Loops

Loops kun je dus verdienen op de aanschaf van vliegtickets bij Brussels Airlines. Je kiest er dan voor om de punten bij te schrijven op het frequent flyerprogramma van Brussels Airlines. Let wel op dat je geen Loops spaart over dat deel van je ticket dat bestaat uit:

  • Taksen,
  • Toeslagen

Loops zijn oneindig geldig, mits je natuurlijk minstens een keer per jaar met de Belgische vrienden vliegt. Er zijn ook andere mogelijkheden om Loops te verdienen. Denk hierbij aan de volgende opties:

  • Vul enkele gegevens op je profiel in,
  • Nodig vrienden of familie uit om ook lid te worden,
  • Huur een auto via Cartrawler,
  • Of je hotel via Booking.com.

Brussels Airlines past Frequent Flyerprogramma Loop aan

Loops uitgeven

En dan eigenlijk het interessantste, het uitgeven van de gespaarde Loops. Voorheen was het zo dat je voldoende Loops bij Brussels Airlines gespaard moest hebben op een X aantal vluchten. Maar dat is nu anders. Je hoeft niet eerst een bepaald aantal vluchten te vliegen alvorens de verdiende Loops te gaan gebruiken. Tevens kun je de Loops inzetten op vluchten buiten Europa. Zolang je maar vliegt met Brussels Airlines kun je ze inzetten op alle vluchten die zij uitvoeren.

Elke gespaarde Loop is €0,01 waard. Wellicht niet erg veel zul je denken. Maar stel je ticket kost €200,-, dan heb je al 600 Loops gespaard. Dat is al goed voor een korting van €6,- op je volgende vliegticket. Of je kunt ze gebruiken voor andere onderdelen van je reis. Wil je graag je ticket betalen met de Loops, maar je hebt er niet voldoende? Dan is het toch mogelijk het ticket aan te schaffen. Je betaalt dan een deel met Loops en het overige deel met euro’s.

Familie

Dan is er nog iets waarmee je meer en sneller Loops bij elkaar kunt krijgen. Je kunt de Loops van meerdere familieleden (die op één adres wonen) namelijk op een gezinsaccount sparen. De beheerder van dit account kan uiteindelijk bepalen wat er dan gedaan wordt met de Loops.

Conclusie

Naast de bekende frequent flyerprogramma’s heeft Brussels Airlines dus ook haar eigen programma. Hiermee kunnen reizigers punten sparen, genaamd Loops. Deze kun je onder andere gebruiken voor je volgende ticket in de verschillende reisklassen.

Loops sparen kan ook door bijvoorbeeld een auto of een hotelovernachting te boeken. Uiteindelijk krijg je per uitgeven euro 3 Loops.

Doel van Brussels Airlines is om haar reizigers een makkelijk en meer transparant frequent flyerprogramma aan te bieden dan andere airlines. Daarnaast hopen ze met Loop de reizigers sneller en gemakkelijker voordelen te kunnen bieden. Meer informatie over het frequent flyerprogramma van Brussels Airlines kun je hier vinden. Lid worden kan hier.

Beeldmateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *