British Airways geeft lounges nieuwe look

British Airways lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een van de voordelen als je business class vliegt of een elite status hebt is dat je de lounge kan bezoeken. Afhankelijk van de airline en de grootte van de luchthaven heb je drankjes, snacks en maaltijden beschikbaar. Als je geluk hebt is er zelfs een volledig restaurant, luxe bar en heb je een spa tot je beschikking. British Airways wil de lounge ervaring van de reizigers een upgrade geven. Een aantal lounges wordt namelijk van een nieuwe look voorzien.

Executive Club

Reizigers in business class of elite deelnemers mogen bij British Airways gebruikmaken van de lounge. Dit geldt voor BA reizigers, maar ook voor een beperkt aantal codeshare partners. Ben je lid van loyaliteitsprogramma BA Executive Club? Dan kun je vanaf de Silver status gebruikmaken van de business class lounge. First class lounges zijn alleen toegankelijk vanaf de Gold status of wanneer je in deze reisklasse een ticket hebt geboekt.

BA Executive Club kent vier statussen (Bron: British Airways)
BA Executive Club kent vier statussen (Bron: British Airways)

Chicago, Edinburgh en Berlijn

Lounges op drie vliegvelden worden de komende tijd aangepakt. Dat zijn de aiport lounges op de luchthavens van Edinburgh en Berlijn in Europa, en Chicago in de Verenigde Staten. Volgens British Airways kun je in de vernieuwde lounges straks in alle rust wachten op je volgende vlucht. Er wordt onder andere rekening gehouden met meer oplaadpunten voor je laptop, tablet en mobiele telefoon. Ook werkt de Britse maatschappij aan een nieuwe interactieve kiosk om de toegang te krijgen tot de lounge. Dit zie je bijvoorbeeld ook in sommige lounges van Air France. KLM past dit al langere tijd toe in de KLM Crown Lounges.

In Chicago wordt het meubilair vervangen en komen er bijvoorbeeld speciale marmeren tafels met geïntegreerde stopcontacten. Ook het buffet zal worden aangepakt. Het is niet bekendgemaakt of het food & beverage aanbod ook aangepakt zal worden.

In Edinburgh zal de lounge een nieuwe look krijgen doordat de vloerbedekking en het meubilair zal worden vervangen. Ook zal de indeling van de lounge veranderd worden zodat er aparte ruimtes zijn voor werken, relaxen en dineren. De nieuwe lounge zal de binnen enkele maanden opgeleverd worden. Dezelfde vernieuwingen zijn overigens in Berlijn te verwachten. Afbeeldingen van hoe het er precies uit komt te zien zijn helaas nog niet beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *