AwardEx Introductie

awardex

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Naarmate we het netwerk van InsideFlyer verder uitbreiden, komen we met meer mensen in contact. Zo kwamen we recent aan de praat met de mensen van AwardEx. Maar wat is het precies? Wat voor diensten biedt dit bedrijf aan? In dit artikel zal ik jullie een korte introductie geven over de mogelijkheden. Ik heb het geluk gehad om te testen voor we met hen in zee gingen.

awardex

Wat is AwardEx precies?

De meeste frequent flyers en frequente reizigers onder ons weten wel wat ze met hun verdiende miles kunnen doen. Maar ken je echt alle mogelijkheden? Voor Jan Modaal die net begint met het sparen van award mijlen is het soms moeilijk om een inzicht te krijgen.

Bij welke maatschappij kan je mijlen inzetten? Of welke miles kan je gebruiken om een award ticket bij een andere airline te boeken? Zijn er misschien hotelpunten die je kan omzetten naar miles om op die manier een vlucht te boeken? Voor sommigen is het vanzelfsprekende materie, maar als je echt geen raad meer weet, dan is er nu AwardEx. Het biedt het volgende aan:

  • vergelijking van award charts van verschillende frequent flyer programma’s;
  • berekening van het aantal benodigde Amex punten of StarPoints (SPG);
  • transfer mogelijkheden tussen loyalty programma’s;
  • zoeken naar award tickets binnen verschillende frequent flyer programma’s tegelijk.

Meestal neem ik dit soort programma’s met een korrel zout, want ik vind dat ik zelf beter kan zoeken (is dat niet bij iedereen zo?). Maar na het testen zie ik wel mogelijkheden met AwardEx. Het programma wordt trouwens elke dag verder ontwikkeld door een groep ontzettend gemotiveerde mensen.

Welke loyalty programma’s omvat het?

In theorie klinkt zo’n website leuk, maar alles valt of staat met de hoeveelheid gelinkte loyalty programma’s. Op de afbeelding hieronder zie je alle huidige partners van AwardEx. Daar komt binnenkort ook British Airways nog bij. Indien er nog airlines zijn die momenteel ontbreken en die je er graag bij wil zien in de toekomst. Laat het ons dan alsjeblieft weten en dan kunnen we dit doorgeven aan de geschikte mensen.

awardex

Eentje die ik er zelf graag bij zou willen zien is American Airlines. En dan meer specifiek het boeken van award tickets bij partners van AA, zoals bijvoorbeeld bij Etihad of Qatar Airways.

Kredietkaarten

Dit gedeelte van de site is voornamelijk bestemd voor de Amerikaanse markt. Aangezien er daar véél meer verschillende kredietkaarten beschikbaar zijn. Maar die informatie wordt gefilterd voor je. Hoe? Als je in jouw gebruikersprofiel het land kiest, dan wordt aan de hand daar van automatisch info in verband met kaarten van het desbetreffende land weergegeven.

awardex

Hoe kan ik lid worden van AwardEx?

Nou dat is ontzettend makkelijk, je klikt op deze link en maakt vervolgens een account aan. Elk nieuw lid krijgt 5 gratis credits om gebruik te maken van de site.

awardex

Je kan natuurlijk gratis accounts blijven aanmaken tot in het oneindige, maar als het platform bevalt, waarom dan geen betalende account aanschaffen? Voor niets gaat de zon op, je maakt toch ook gebruik van bijvoorbeeld AwardWallet of ExpertFlyer?

awardex

Er bestaan verschillende formules qua abonnementen. Je kan een eenmalige kredietbundel aankopen of je sluit een maandelijks abonnement af voor een bepaald aantal credits. Met 1 credit kan je een one way vlucht zoeken tussen twee steden. Een retourvlucht kost 2 credits.

Hebben jullie ooit gebruik gemaakt van AwardEx of van soortgelijke diensten? Wat was jullie ervaring ermee? We horen het graag van jullie. Met de feedback die we van jullie ontvangen, kunnen we helpen om deze applicatie beter te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *