Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose4 min leestijd

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week presenteerde Air France en Joon nog de vernieuwde winterdienstregeling. Gisteren schreven we over de inzet van de A380 van Air France en vandaag zijn er ook weer vernieuwingen bekend gemaakt door het Franse bedrijf. Air France presenteerde namelijk haar plannen voor een innerlijke metamorfose van alle Airbus A330 toestellen. Dit deed Air France op de IFTM Top Resa. De IFTM Top Resa is een evenement/beurs voor allerlei bedrijven die met reizen te maken hebben. De IFTM Top Resa duurt van 25 september t/m 28 september.

Toestellen

De Franse luchtvaartmaatschappij, Air France, heeft meer dan 200 vliegtuigen in haar vloot. In deze vloot zijn zowel Boeing als Airbus van de partij. Air France heeft op dit moment 15 stuks van het type Airbus A330-200. Al deze 15 toestellen zullen vanaf 2019 een innerlijke metamorfose ondergaan. Het betreft hier een metamorfose van de Economy en Premium Economy cabines. De vernieuwing van deze cabines kost ongeveer €150 miljoen. Naast de vernieuwing van de cabines zullen er ook andere aanpassingen zijn in de service van het Franse bedrijf. Daarover hieronder meer.

Aanpassingen service aan boord

Reizigers zullen voortaan meer verwend worden aan boord bij Air France. Zo zal er vanaf het moment dat je aan boord komt een oshibori worden uitgedeeld. Dit is een verfrissingshanddoekje. Rond de aperitieftijd krijg je een lekker glaasje champagne aan boord.Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
Welkom aan boord! Een heerlijk glas champagne.

Maaltijden worden binnenkort in een nieuw gekleurd servies aangeboden. Dit is ontworpen in samenwerking met Eugeni Quitllet. Op vluchten van meer dan 8 uur en 30 minuten zullen er ook snacks aanwezig zijn aan boord. Air France noemt deze ‘My Little Gourmandises’. Ze worden niet uitgedeeld, maar je kunt ze zelf pakken op verschillende plekken in het toestel.

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
Vernieuwd servies

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfoseAirbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose

Op vluchten van de 8 uur 30 minuten tot 10 uur 30 minuten zal ook het een en ander worden toegevoegd. Reizigers ontvangen een ontbijtzak: ‘Bon Appétit’. Bij aankomst zullen reizigers nog een typisch Frans snoepje krijgen. Dit dient als gebaar om hen te danken voor de reis met Air France.

De Economy Cabine

De veranderingen in de service zijn niet wereldschokkend natuurlijk, maar wel positief dat Air France haar product blijft verbeteren. Nog beter is dan ook de verbetering van de Economy cabine in de Airbus A330. Air France noemt alle verbeteringen onder de noemer ‘Economy, comfort for all’. Daarbij horen de volgende veranderingen in de Economy Class:

 • Meer ruimte tussen de armleuningen, namelijk 44 cm.
 • Beenruimte van 79 cm.
 • Een groter scherm (11,7”) voor films en ander entertainment.
 • Een grotere tafel.
 • Het schuim in de zitting en rugleuning is versterkt.

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
De vernieuwde Economy Class stoelen in de A330-200 van Air France

Daarnaast wordt er in de vernieuwde cabine gebruik gemaakt van nieuwe kleuren stof. Zo zal het hoofdkussen worden voorzien van diepblauwe kleuren en zijn ook de rode dekens vernieuwd. Daarnaast zijn er nieuwe oogmaskers beschikbaar. Afhankelijk van de bestemming zit er een ander patroon op. Een leuk collectorsitem dus!

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
Nieuwe kussens en dekens in de Economy Class
Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
Leuke slaapmaskers, ga jij ze ook sparen?

In de vernieuwde Economy Class Cabine in de Airbus A330-200 kun je straks je apparaten verbinden met de wifi in het toestel. Om ervoor te zorgen dat je niet met een lege batterij komt te zitten, kun je je apparatuur opladen middels de USB-stekker of een afzonderlijk stopcontact.

De Premium Economy Cabine

Ook de Premium Economy Cabine wordt onder handen genomen. Vanaf 2019 zullen de 15 toestellen dus een gehele verandering ondergaan. Volgens Air France krijg je nog meer luxe en privacy met deze updates. De volgende verbeteringen worden doorgevoerd:

 • Stoelen met een breedte van 48,3 cm.
 • Stoel kan tot 130° naar achteren.
 • Een seat pitch van 102 cm.
 • Extra opslagruimte.
 • Bredere voetsteun.
 • Nieuw HD-scherm van 13,3”.
Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose
De vernieuwde Premium Economy in de A330-200 van Air France

Airbus A330 van Air France ondergaat een innerlijke metamorfose

De zitkussens zijn zachter en de armleuning van leer gemaakt. Ook heeft de reiziger in deze cabine de mogelijkheid om gebruik te maken van de rode kussens en blauwe dekens. Ook zijn er comfortsets aanwezig, deze worden om de zes maanden aangepast. Daar kun je hier meer over lezen.

Natuurlijk is er in de Premium Economy Cabine ook de mogelijkheid om apparaten te verbinden met de wifi en op te laden via het stopcontact of een van de twee USB-poorten.

Al met al heeft Air France dus een mooi vernieuwt product in petto. De Airbus A330-200 zal er binnenkort weer netjes en comfortabel uitzien. Wij kijken uit naar de lancering van het eerste toestel dat de innerlijke metamorfose heeft ondergaan.

Reacties

 1. Walter zegt

  Nou dat werd tijd. Ik heb nog nachtmerries van mijn laatste AF vlucht met een A330 uit India. Wat een oude bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *