AirBaltic begint met nieuwe route tussen Schiphol en Palanga2 min leestijd

Bombardier CS300 / Airbus A220 in airBaltic livery (Bron: airBaltic)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij AirBaltic is vandaag begonnen met een nieuwe route tussen Schiphol en de Litouwse stad Palanga. Eerder dit jaar maakte de maatschappij al bekend de codeshare overeenkomst met KLM uit te willen breiden.

AirBaltic tussen Schiphol en Palanga

AirBaltic vliegt echter niet rechtstreeks tussen beide luchthavens omdat de maatschappij op Palanga geen basis heeft. Daarom wordt er eerst vanuit Schiphol naar Riga gevlogen. Vervolgens vliegt Airbaltic vanuit Riga door naar Palanga. Dat is een vlucht van nog geen 40 minuten. Op de route vliegt de maatschappij met een Airbus A220. De vertrektijd vanuit Schiphol is 14.55 uur op elke woensdag en zondag. Op dit moment biedt Airbaltic allen tickets in het zomerseizoen aan. De maatschappij wil echter ook in het winterseizoen tussen deze steden gaan vliegen.

AirBaltic CS300 / Airbus 220 (Bron: airBaltic)
AirBaltic vliegt vanaf vandaag tussen Schiphol en Palanga.(Bron: airBaltic)

Airbaltic heeft op de route tussen Schiphol en Palanga een codeshare-overeenkomst met KLM en Delta Air Lines. Aangezien er vanaf Schiphol veel bestemmingen te bereiken zijn met Delta en KLM, kunnen passagiers hier naadloos overstappen met één ticket. Naast de mogelijkheden vanuit Palenga biedt Airbaltic ook vanuit Riga, Vilnius en Tallinn overstapmogelijkheden op Schiphol aan.

Over Palanga

Palanga ligt in het uiterste westen van Litouwen en is niet bepaald een grote stad. De stad telt namelijk nog niet eens 16.000 inwoners. Tot 1919 was dit de meest noordelijk gelegen stad van het toen geheten Duitse Keizerrijk. Daarna was het onderdeel van de republiek Litouwen waarna het in 1939 weer Duits werd. Na de Tweede Wereldoorlog was het, net als de rest van het hedendaagse Litouwen, onderdeel van de Sovjet Unie. Sinds 1990 is het tot op de dag van vandaag onderdeel van Litouwen. Daardoor is er in de stad veel te zien. Zo vind je er verschillende soorten architectuur. Bekend zijn o.a de Sint Mariakerk en de pier.

Uitgelichte afbeelding: AirBaltic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *