Air France start met route Amsterdam – Brest

AirFrance-HOP!

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 2 april 2019 zal Air France directe vluchten gaan verzorgen tussen Amsterdam Airport Schiphol en het Franse Brest International Airport. Momenteel wordt deze route al aangeboden door de Franse maatschappij, maar dan is er wel sprake van een overstap in Parijs. Reizigers naar de noordelijke Franse regio Bretagne zijn met deze nieuwe vlucht een stuk sneller op bestemming aangezien de overstap vervalt.

Brest International Airport

De stad Brest is een belangrijke stad voor militairen en havenbedrijven. Het vliegveld heeft één terminal voor alle aankomende en vertrekkende vluchten. Dit geldt dus voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

De directe vlucht van Amsterdam naar Brest zal ongeveer een uur en drie kwartier duren en zal uitgevoerd worden in samenwerking met dochtermaatschappij HOP!. De directe vluchten zijn drie keer per week beschikbaar. Namelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag. Reis je op een andere dag, bijvoorbeeld maandag, dan heb je dus een overstap op Parijs. De vluchten worden dan uitgevoerd door Air France en/of KLM zelf. De vluchten starten op 2 april, maar zijn nu al te boeken.

Het vluchtschema vanaf Amsterdam (AMS) naar Brest (BES) is als volgt:

  • AF6165 AMS-BES 12.00 – 13.45 uur;
  • AF6166 BES-AMS 14.20 – 16.05 uur.

Bombardier CRJ700

Het uitvoerende toestel is de Bombardier CRJ 700. Dit vliegtuig heeft een capaciteit van 70-72 stoelen met een 2-2 configuratie. Dit toestel van HOP! beschikt enkel over Economy class.

De stoelindeling van de Bombardier CRJ-700 van HOP! (Bron: Air France)
De stoelindeling van de Bombardier CRJ-700 van HOP! (Bron: Air France)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *