Air France introduceert Le Pass: strippenkaart voor vliegtickets

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In navolging van KLM biedt Air France nu ook een voordeligere oplossing voor reizigers die vaak dezelfde vliegreis maken. KLM kwam eerder al met de KLM Flight Bundle waarmee je een aantal retourtickets koopt in een bundel. Het grote voordeel, naast de goedkopere tickets, is dat je maar één keer boekingskosten betaalt voor de gehele bundel. De Franse maatschappij introduceert nu Le Pass, wat eigenlijk een vergelijkbaar product is. Vluchten van Le Pass kun je ook gebruiken bij dochteronderneming HOP! en Joon.

Le Pass

Het product is eigenlijk een soort vliegtegoed dat aan bepaalde vooraf vastgestelde eisen moet voldoen. Het handige is dat je een vaste prijs betaalt voor de vluchten in je tegoed. Daarbij geldt, hoe meer vluchten je maakt, hoe lager de prijs. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Met Le Pass moet je dus wel een aantal zaken vastleggen voordat je gaat vliegen.

Uiteraard kies je de bestemming en een vertrekvliegveld. Je kunt daarvoor gebruik maken van het short en medium haul netwerk van Air France en HOP!. Short haul bestemmingen liggen in Frankrijk en de aangrenzende landen. Medium haul bestaat uit Oost-Europa en Israël, Noord-Europa, Noord-Afrika en het westen van Rusland. Corsica en tijdelijke (zomer) bestemmingen vallen niet onder het short haul netwerk voor Le Pass. Uiteraard leg je ook het aantal vluchten dat je wil maken vast.

Een aantal bestemmingen (Bron: Air France)
Een aantal bestemmingen (Bron: Air France)

Daarnaast moet je vooraf de volgende zaken opgeven:

  • Moment van uitgave van het ticket: vanaf 90 dagen tot 2 uur voor vertrek;
  • Geldigheid: tussen de 1 en 12 maanden;
  • Reisperiode: met of zonder beperkingen van bijv. weekenddagen;
  • Fare type: Flex (flexibele vliegdata en incl. bagage), Standard (vliegdata te wijzigen tegen een toeslag van €70, en incl. bagage) of Light (geen wijzigingen of annulering mogelijk, excl. bagage);
  • Minimale verblijfsperiode: aantal dagen dat je op bestemming blijft (incl. of excl. een zaterdag);
  • Aantal passagiers: met een maximum van 9; je kunt het vluchttegoed dus delen met andere reizigers.

Met Le Pass mag je alleen retourvluchten boeken. Enkele vluchten zijn niet toegestaan. Je mag wel je vertrek- en aankomst luchthaven omdraaien. Je mag dus vliegen van Parijs (CDG) naar Barcelona (BCN) en v.v. Maar ook van Barcelona naar Parijs en v.v.

Voordelen van Le Pass (Bron: Air France)
Voordelen van Le Pass (Bron: Air France)

Joon en KLM

Volgens de voorwaarden is Le Pass is ook geldig op vluchten uitgevoerd door Joon en KLM tussen Parijs (CDG) en Schiphol (AMS). Daarnaast is Le Pass geldig op codeshare vluchten uitgevoerd door de volgende airlines: Finnair, Austrian, Air Europa, Atlas Global, Flybe, Tarom, Czech Airlines, Croatia Airlines en Bulgaria Air. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Flying Blue

Deelnemers van Flying Blue, het frequent flyer programma van Air France – KLM, kunnen zowel XP als Miles verdienen met de vluchten die zij maken met Le Pass. BlueBiz deelnemers verdienen ook Blue Credits met elke reis. Je kunt Le Pass niet aankopen met enkel Miles of Blue Credits. Wel is het is mogelijk om 20% vooraf te betalen en de rest in termijnen. Hiervoor moet het totaalbedrag wel boven de €500 liggen.

Bron: Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *