Review: SkyView Lounge EuroAirport Basel-Mulhouse8 min leestijd

SkyView Lounge Basel Mulhouse11

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Recentelijk bracht ik vooraf aan mijn vlucht met German Airways naar Amsterdam een bezoek aan de SkyView Lounge op de EuroAirport Basel-Mulhouse. 10 jaar geleden brachten we ook al een bezoek aan deze lounge. Tijd dus voor een update!

Inchecken

Ongeveer twee uur voor vertrek van mijn vlucht kwam ik aan op de luchthaven. De luchthaven van Basel-Mulhouse ligt in Frankrijk maar staat eigenlijk bekend als de luchthaven van Basel. Deze stad ligt dan ook op 10 minuten rijden van de luchthaven. De luchthaven heeft zich de laatste tientallen jaren flink ontwikkel en focust zich vooral op low-cost maatschappijen. Toevallig is Amsterdam Schiphol de meest gevlogen bestemming vanaf deze luchthaven.

Hoewel ik al een aantal dagen geleden op Schiphol was ingecheckt, besloot ik nog even om langs de incheckbalie te gaan om te vragen of er nog aan raamplaats beschikbaar was. Deze waren helaas al allemaal bezet waarna ik naar de lounge vroeg. Blijkbaar wist deze medewerker niet de naam van deze lounge te herinneren. Hij vertelde mij wel dat de lounge zich helemaal aan de andere kant van de luchthaven bevond.

Locatie SkyView Lounge

Nadat ik door de veiligheidscontrole was gegaan moest ik naar links. Direct viel het me op dat er op deze luchthaven zoveel gebruik wordt gemaakt van vloerbedekking.

Het leek wel of ik op een luchthaven in het Verenigd Koninkrijk of in d Verenigde Staten liep. Daar maakt men namelijk ook veel gebruik van vloerbedekking. Even later moest ik ook nog door het Duty Free gedeelte om vervolgens helemaal door de lopen naar de andere kant.

Vervolgens was het nog ongeveer 3 minuten lopen voordat ik bij de ingang van de lounge aankwam. Rechts van mij zag ik ook de rij staan voor de paspoortcontrole richting het Non-Schengen gebied.

Vervolgens kwam ik dan aan bij de ingang van de lounge. Deze zag er met een open deur en aan weerszijden twee grote bloemen uitnodigend uit.

Door de deur zag ik al de ingang richting de grote koepel. Aan de linkerkant vind je de ontvangstbalie.

Ontvangt SkyView Lounge

De mevrouw aan de balie van de SkyView Lounge stond mij direct te woord. Ik legde uit dat ik met mijn priority pass toegang had tot deze lounge. Ik overhandigde haar mijn vliegticket en pasje van Priority Pass, waarna ik verder richting de koepel mocht. De lounge zelf vind je boven in de koepel. Om hier te komen kun je zowel met de lift als de trap. De grootte van de lounge viel me behoorlijk mee. Het viel me verder op hoeveel daglicht er aanwezig is in deze lounge.

Overal zijn mooie zitplekken te vinden in alle soorten en maten. Zo vind je er een aantal relaxte zetels en banken. Ook vind je er een aantal stoelen waarin je languit kan liggen. Tenslotte zijn er ook stoelen aan tafels om aan te eten.

De koepel heeft zeker iets speciaals naar mijn mening. Het voelde echt anders dan een lounge ergens in een gebouw zonder uitzicht op de vliegtuigen. Hier had ik tenminste echt het gevoel dat ik me op een luchthaven bevond. Je kunt de koepel uiteraard helemaal rond lopen. Achterin bevinden zich de toiletten. Dit was wel even zoeken aangezien deze niet heel goed stonden aangegeven. Daarnaast was er in één van de toiletten geen zeep meer waardoor ik mijn handen bij een ander toilet moest wassen. Helemaal voorin vind je het buffet. Dit was zeker niet slecht te noemen.

Verder trof ik er ook nog vers fruit, vruchten en verse yoghurt aan. Ook vind je hier nog een aantal pasta’s en groenten.

Naast een keuze uit croissants, chocoladebroodjes en beleg kun je hier ook terecht voor een wat zwaarder ontbijt met ei en bacon. Voor de rest kun je bij dit buffet ook terecht voor een kleine versnapering.

Uiteraard kun je in deze lounge ook terecht voor koude en warme dranken. Er zijn namelijk twee koffieautomaten waar je o.a. terecht kunt voor een heerlijke cappuccino of espresso. Het aanbod aan koude dranken vond ik wel wat tegenvallen. Ook waren deze wat moeilijk te vinden. Ik moest er namelijk naar vragen. Verder is eer ook een aanbod aan sterke dranken. Hier was het mij om 9:00 ’s ochtends nog wat te vroeg voor.

Het viel me wel op dat het personeel wat onderbemand was. Ik trof namelijk maar één iemand aan die zowat alles in de lounge moest aanvullen, afruimen en schoonmaken. Dit verklaart waarschijnlijk ook het niet aanvullen van de zeep in een van de toiletten.

Dakterras SkyView Lounge

Bovenop de verdieping waar zich het buffet bevindt is er nog een zitruimte te vinden. Deze was helaas afgesloten waardoor ik hier helaas geen foto’s heb kunnen maken. Het zou het hele koepelgevoel nog interessanter maken natuurlijk. Gelukkig had ik wel toegang tot het dakterras met uitzicht op de vliegtuigen.

Je kunt namelijk door verschillend deuren in de koepel naar buiten gaan waarna je op het dakterras komt. Hier trof ik ook nog een aantal tafels en stoelen aan. Gezien de relatief wat koude temperatuur waren hier op dat moment geen mensen te bekennen. Ik had dus het hele terras voor mezelf. Ik zag er vooral veel vliegtuigen van EasyJet. Deze low-cost carrier is verreweg de populairste maatschappij op deze luchthaven en vliegt ook op Amsterdam.

Ik vloog echter met German Airways. Althans dit was een wet-lease vlucht die deze maatschappij uitvoerde voor KLM. Deze vlucht vertrok vanaf gate 1. Hierdoor moest ik na mijn bezoek aan deze lounge weer helemaal naar de andere kant van de terminal lopen.

Afbeelding: InsideFlyer – Goffe de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *