Review: Premier Suite bij The Peninsula Manilla21 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

The Peninsula Hotels staan al bijna 100 jaar voor ultieme luxe en een gastvrije service. Het eerste hotel werd in 1928 geopend in Hong Kong en inmiddels heeft de exclusieve keten 12 iconische hotels wereldwijd. Tijdens onze reis door de Filipijnen deden we ook hoofdstad Manilla aan. Hier verbleven we in een mooie Premier Suite bij The Peninsula Manilla, waar je in deze uitgebreide review alles over leest. 

Luxe vijfsterrenhotels 

In al mijn reizen heb ik door de jaren heen bij heel wat hotels verbleven. Van simpele hostels met slaapzalen in Azië, tot motels in Canada en de Verenigde Staten en luxe vijfsterrenhotels in drukke wereldsteden. Elk hotel kent zijn eigen charme als je het mij vraagt, en dat hoeft niet altijd per definitie een heel duur hotel te zijn natuurlijk. Als je vooruit plant en boekt kun je regelmatig voor hele schappelijke prijzen mooie hotels boeken. 

Review: Luxe verblijf op golflandgoed Carton House, A Fairmont Managed Hotel

Het leuke aan luxe hotels vind ik om te zien hoe het hotel zich onderscheidt op het gebied van service en gastgerichtheid. Het zit hem vaak in de kleine dingen, maar dat kan een groot verschil maken. Hotels als Four Seasons, The Langham, Sofitel, Fairmont en Shangri-La hebben het vaak goed voor elkaar, maar je kan natuurlijk altijd een mindere ervaring hebben. Het historische Carton House (managed by Fairmont) zie je op bovenstaande foto en onderstaande video.

Maar het is natuurlijk altijd leuk om een nieuw hotel te bezoeken. Ik had al vaker goede verhalen over The Peninsula Hotels gehoord. Toen ik zag dat American Express Travel interessante voordelen biedt bij het dit hotel besloot ik een boeking te maken voor The Peninsula Manilla. 

Ontvangst bij The Peninsula Manilla

We hebben een prima vlucht van Cebu City naar Manilla in de ATR 72-600 van Cebu Pacific gehad. Eenmaal op de luchthaven nemen we een taxi naar het hotel. Als we uitstappen bij The Peninsula wordt onze bagage direct aangenomen. Een vriendelijke medewerkster in de kenmerkende witte The Peninsula kleding begeleidt ons persoonlijk naar de receptie om in te checken. 

Het is even wachten voordat we aan de beurt zijn. Dat geeft ons even de tijd om de prachtige lobby in ons op te nemen. Het is een komen en gaan aan mensen, maar toch straalt alles rust uit. De stijlvolle klassieke inrichting laat meteen zien dat je in een vijfsterrenhotel bent belandt. De palmbomen voor de receptie en de grote ramen met uitzicht op de groene binnentuin geven de allure die goed bij een eerlijk hotel past.

Als we eenmaal aan de beurt zijn maakt men de check-in in een mum van tijd in orde. We krijgen het aanbod om naast onze geupgrade kamer voor een suite te kiezen. Dat kost 5.500 Filipijnse pesos per nacht extra. Overigens krijgen we een korting op de suite upgrade prijs omdat we al wat later op de avond aankwamen. Voor omgerekend € 86 vind ik het wel een prima deal, aangezien de suites veel groter zijn. Bovendien is de toegang tot The Gallery Club Lounge inbegrepen. En daar heb je dagelijks ontbijt, afternoon tea en evening cocktails. 

Na een uitgebreide uitleg over de faciliteiten van het hotel krijgen we de kamerkaarten mee. Een medewerker loopt met ons meer naar de kamer, inclusief bagage. Eenmaal in de kamer krijgen we ook nog een korte uitleg over de suite. De eerste indruk van The Peninsula Manilla is in ieder geval erg goed!

De kamers van The Peninsula Manilla

In deze review over The Peninsula Manilla zal ik kort de verschillende kamers en suites van het hotel bespreken. Wat betreft ‘gewone’ kamers zijn er de Deluxe Room en de Grand Deluxe Room. De Deluxe Room heeft een oppervlakte van 41-46 m2 en biedt een groot kingsize bed of twee eenpersoonsbedden. Naast een grote tv en meubel met minibar is er ook een bureau en een zithoek. De Deluxe kamer heeft uitzicht op de stad. De Grand Deluxe Room heeft dezelfde kenmerken, maar is iets groter. Beide kamers zijn er ook in een variant met een tussendeur als je er 2 boekt. 

The Peninsula heeft uiteraard ook suites. Deze bevinden zich vaak op de hoeken van het hotel, waardoor je een mooi uitzicht hebt. De Premier Suite is 88 m2 en biedt een aparte woonkamer met eettafel, slaapkamer en badkamer. Ook is er een gastentoilet. De Executive Suite is nog 10 m2 groter, maar heeft vrijwel dezelfde faciliteiten. De Deluxe Suite en Executive Suite zijn nóg een slagje groter. 

Voor de liefhebbers is er ook nog The Peninsula Suite van 280 m2. Deze suite heeft 2 slaapkamers en een eethoek voor 12 personen. Naast een prachtig uitzicht over stad is er ook nog een privé bibliotheek, volledig ingerichte keuken en een vleugel. 

In de rest van deze review over The Peninsula Manilla ga ik in op de Premier Suite. 

De kamer: Premier Suite

Bij een suite heb je natuurlijk meteen de verwachting van een grote kamer. En dat is bij deze Premier Suite van 88 m2 zeker het geval. Alleen al het halletje met gastentoilet is aardig groot. Hier is ook meteen zichtbaar hoeveel aandacht er is besteedt aan de inrichting van de suite. Met bijvoorbeeld kunst aan de wand, planten en mooie meubels. 

Na de hal volgt het woongedeelte. Links in de hoek staat een mooie ronde eettafel met 4 stoelen. En achterin de woonkamer staat een hoekbank met chaise longue, lage salontafel en nog een aparte stoel. Onder de grote tv is een ladekast te vinden met de zeer uitgebreide minibar (niet inbegrepen) en Nespresso koffiezetapparaat. Op de eettafel staat een welkomstgeschenk met macarons en een brief van het hotel. Zeer attent!

Achterin bij de zithoek is een deur naar de slaapkamer en badkamer. De slaapkamer is zeer ruim en heeft naast het grote kingsize bed ook een aardig bureau. Zelf vind ik dit altijd handig als er nog gewerkt moet worden. Dit bureau is ook van een groot formaat en heeft een goede stoel. Er is ook voorzien in schrijfpapier, pennen een assortiment aan kantoorartikelen als Post-its en paperclips.

Aan weerszijden van het bed staan 2 nachtkastjes. Aan de linkerkant is er ook een telefoon en bedieningspaneel voor o.a. het licht in de gehele suite. De werking hiervan is echter was onduidelijk. Tegenover het bed hangt een grote tv aan de wand. Hierop zijn de gebruikelijke tv-zenders te ontvangen, evenals informatie over het hotel en de omgeving. 

De badkamer

Achterin de slaapkamer is de toegang tot de inloopkast en de badkamer. Het garderobekast gedeelte biedt veel opbergruimte voor bagage en kleding. Heel handig als je met veel bagage reist. Er zijn meer dan genoeg kledinghangers, ook voor bijvoorbeeld een kostuum en een avondjurk. Verder zijn er strijkfaciliteiten en een grote kluis voor het opbergen van waardevolle spullen. 

De badkamer zelf vind ik wat aan de kleine kant ten opzichte van de woon- en slaapkamer. Dit gedeelte is voorzien van zowel een ligbad als een inloopdouche. Daarbij vind ik de douche ook aan de krappe kant. En er is geen regendouche, wat ik voor een luxe suite wel een tegenvaller vind. Uiteraard is er ook een toilet. 

Achterin de badkamer is een enkele wasbak met grote spiegel. Wat ik wel positief vind aan de badkamer is de grote verscheidenheid aan amenities. Deze zijn van The Peninsula. Denk onder meer aan shower gel, conditioner en shampoo in de douche en badzout bij het bad. Maar er is ook voorzien in body lotion, tandenborstels, scheermesjes, een kam, oorstaafjes en nog veel meer.

Comfort van de kamer

In deze review over The Peninsula Manilla zal ik ook ingaan op het comfort van de kamer, of in dit geval, de Premier Suite. Allereerst maakt de grootte van de suite het natuurlijk erg aangenaam om er te verblijven. Een aparte zithoek, grote slaapkamer en grote inloopkast zorgt ervoor dat je alle ruimte hebt om je letterlijk en figuurlijk te bewegen. Ook vind ik de amenities voor koffie, thee en water erg goed. Dit wordt ook gedurende dag aangevuld. Het is wel jammer dat de minibar niet inbegrepen is. 

Qua klimaatbeheersing is het prima op orde. Niets is natuurlijk zo vervelend als een aircoconditioning die niet meewerkt. Gelukkig is dat hier niet het gehad. In de slaapkamer is een ‘innovatief’ bedieningspaneel te vinden op een van de nachtkastjes. Ik vind het leuk bedacht, maar in de praktijk leek het niet helemaal goed te werken helaas. 

Ik benoemde eerder dat de badkamer wat klein is, daar staat dan wel weer tegenover dat er een grote diversiteit aan amenities beschikbaar wordt gesteld. Dit maakt de badkamer natuurlijk wel een stuk comfortabeler. 

Naast het bijvullen van de amenities wordt de kamer ook meerdere keren per dag schoongemaakt. Doorgaans als we de kamer verlieten kwam er even later een medewerker om alles schoon te maken en bij te vullen. Verder is er nog een dagelijkse turndown service.

Je merkt gewoon dat er aan veel details is gedacht om het verblijf aangenamer te maken. Zo hoef je bijvoorbeeld zelfs voor een paraplu niet naar de receptie. Die ligt gewoon al klaar in de garderobekast. Al met al is de Premier Suite daarmee één van de comfortabelere suites waar we tot dusver hebben verbleven. 

Ontbijt bij Restaurant Escolta

Tijdens ons verblijf konden we zowel ontbijten bij Restaurant Escolta als bij The Gallery Club Lounge. Het ontbijtbuffet bij Escolta wordt dagelijkse geserveerd van 6.30 tot 10.30 uur. Persoonlijk vind ik het ontwerp van het restaurant wel wat uit de toon vallen met de klassieke uitstraling van de rest van het hotel. 

Ontbijtbuffet bij Restaurant Escolta (dit is de ingang)

Het buffet is zeer uitgebreid. Er is van alles te kiezen. Daarnaast is het mogelijk om van de kaart te bestellen. De service vind ik wat wisselend. De ene medewerker is heel vriendelijk en behulpzaam, terwijl de andere je in alle haast nog net niet omver loopt. Het was ook wel erg druk, dus wellicht dat het hier te maken heeft. Maar dat zou qua service geen verschil moeten maken als je het mij vraagt.

The Gallery Club Lounge

Suitegasten hebben ook toegang tot The Gallery Club Lounge. Verblijf je niet in een suite? Dan is het voor bepaalde kamers ook mogelijk om toegang bij te kopen. De exacte prijs is afhankelijk van de datum en drukte in het hotel. De Club Lounge serveert dagelijks ontbijt, afternoon tea en evening cocktails met hapjes.

Het ontbijtbuffet bij de lounge is natuurlijk niet zo uitgebreid als bij het buffet, maar het is zeker wel de moeite waard. Er is een ruime keuze en je kunt ook van de kaart bestellen. In de middag zijn er allerlei zoetigheden voor de afternoon tea. Ook dat is de moeite om even een kijkje te nemen als je tijd hebt. Tot slot is er ‘s avonds de gelegenheid voor een hapje en een (alcoholisch) drankje. Ook hier is de keuze zo ruim dat je eigenlijk niet meer de deur uit hoeft voor het diner. 

Gedurende de dag kun je ook in de lounge terecht voor een kopje koffie of thee, frisdrank, kranten en lezen op de beschikbaar gestelde iPads. Alhoewel de iPads vaak leeg waren. Vanuit de lounge heb je uitzicht op de lobby.

Voordelen American Express Fine Hotels + Resorts

Het verblijf bij The Peninsula in Manilla heb ik geboekt via American Express Travel. Middels mijn American Express Platinum Card geniet ik van verschillende voordelen bij aangesloten hotels. The Peninsula is onderdeel van Fine Hotels + Resorts (FHR). 

Hieronder zie je de voordelen die ik had bij The Peninsula Manilla, dankzij mijn American Express Platinum Card. Zelf had ik ongeveer € 86 per nacht bijbetaald voor de upgrade naar Premier Suite. Hierdoor had ik ook toegang tot de Gallery Club Lounge. Bij het hotel credit van $ 100 is het belangrijk om op te merken dat dit alleen gebruikt mag worden bij Restaurant Escolta. Hier kun je gebruikmaken van het buffet voor ontbijt, lunch en diner. Voor 2 personen ben je hier echter al meer aan kwijt dan de credit. Dus je betaalt altijd bij als je met 2 personen bent. Ik heb hier dus uiteindelijk geen gebruik van gemaakt, mede door de loungetoegang.

Voordelen American Express Platinum Card bij Fine Hotels + Resorts via American Express Travel

Bron foto’s Review The Peninsula Manilla: InsideFlyer – Christian 

Overzicht

Publicatie Datum

26 October 2024

Voordelen

- Goede service in het hele hotel
- Prachtige en ruime Premier Suite
- Veel faciliteiten zoals diverse restaurants, bars, zwembad, spa en gym
- Goed ontbijt, afternoon tea en evening cocktails bij The Gallery Club Lounge

Nadelen

- Service bij het ontbijt in Restaurant Escola wat minder dan in de rest van het hotel
- Inrichting slaapkamer valt wat tegen
- Locatie is wat verder weg van het populaire Intramuros (de oude stad)

Service

Locatie

Suite

Prijs/kwaliteitverhouding

Algemene Waardering

Conclusie

The Peninsula Manilla is een prachtige vijfsterrenhotel in het financiële centrum van Manilla. Het hotel biedt een goede service en heeft veel faciliteiten. Alleen al de lobby is prachtig! De Suites zijn prachtig en bieden toegang tot The Gallery Club Lounge waar je kunt genieten van een goed ontbijt, maar ook afternoon tea en evening cocktails. De Premier Suite is zeer comfortabel, alleen het ontwerp van de slaapkamer viel wat tegen en de badkamer is aan de kleine kant.

21 min leestijd">
4.3