GoVolta start volgend jaar met budgettrein naar Berlijn1 min leestijd

GoVolta

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

GoVolta wil vanaf september 2025 een dagelijkse budgettrein laten rijden tussen de twee hoofdsteden Amsterdam en Berlijn. Eerder maakte DB ook al bekend om vanaf 2024 met nieuwe ICE-treinen te gaan rijden tussen beide steden.

GoVolta wil budgettrein tussen Amsterdam en Berlijn

Het is de bedoeling dat eer vanaf september 2025 één dagtrein per dag vanuit Amsterdam naar Berlijn gaat rijden. Deze vertrekt dan in de vroege ochtend vanuit Amsterdam om dan vervolgens rond de middag aan te komen in Berlijn. Vervolgens vertrekt deze zelfde trein weer vanuit Berlijn om in de avond weer aan te komen op Amsterdam Centraal. GoVolta doet wel langer over de reis in vergelijking met de gewone IC Berlijn. De reis duurt namelijk 8 uur terwijl de IC Berlijn er 6 uur over doet. Een ticket met GoVolta is dan ook goedkoper. Enkeltjes zijn namelijk te koop vanaf € 10,-. De ticketverkoop start in januari.

ICE zet nieuwste treinen nu ook in van Duitsland naar Nederland
De IC Berlijn zal vanaf volgend jaar concurrentie krijgen van GoVolta. Foto: DB AG / Oliver Lang

Tegen eind januari zal er ook meer bekend zijn over de route die deze trein precies gaat rijden.

GoVolta heeft nog meer plannen

Los van de route tussen Amsterdam en Berlijn, heeft GoVolta nog ambities voor andere routes. De maatschappij wil namelijk ook vanuit Amsterdam naar Kopenhagen en Basel gaan rijden. Naar deze laatste bestemming werd de directe ICE-trein afgelopen zomer opgeheven. Er gingen toen al wat geruchten rond over andere maatschappijen die interesse hadden voor deze route.

Uitgelichte afbeelding: GoVolta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *