Emerald Airlines start route tussen Groningen en Ierland1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In de zomer van 2025 start Emerald Airlines met een nieuwe route tussen Groningen Airport Eelde (GRQ) en Ireland West Airport Knock (NOC) in Ierland. Dit gebeurt in opdracht van BBI Travel.

Emerald Airlines van Groningen naar Ierland

Tussen 7 juni en 30 augustus 2025 gaat Emerald Airlines wekelijks vliegen tussen Nederland en Ierland. De luchtvaartmaatschappij maakt daarbij geen tussenlanding. Deze vluchten van Emerald Airlines vertrekken elke zaterdag in de zomer van 2025.

Op de route zet Emerald Airlines een ATR-72-600 in. In dit toestel is plaats voor slechts 72 passagiers per vlucht. In het toestel is ook alleen een Economy Class cabine aanwezig. Emerald Airlines voert doorgaans vluchten uit voor Aer Lingus Regional, en heeft daarom ook de livery van deze maatschappij.

In de zomer van 2025 start Emerald Airlines met een nieuwe route tussen Groningen Airport Eelde (GRQ) en Ireland West Airport Knock (NOC) in Ierland. Dit doet de luchtvaartmaatschappij in opdracht van BBI Travel.
Groningen Eelde Airport (Bron: Groningen Eelde Airport)

Bezoek aan Ierland

Voor een bezoek aan Ierland heb je ofwel een paspoort of een Europese identiteitskaart nodig. Echter, voor een bezoek aan Noord-Ierland is dit uitsluitend mogelijk met een paspoort. Daarom is het verstandig de laatste inreisvoorwaarden voor je vertrek te controleren via bijvoorbeeld Nederland Wereldwijd.

Vanaf Groningen Airport Eelde is ook Scandanavian Mountains Airport weer bereikbaar met BBI Travel. Tussen 21 december 2024 en 15 maart 2025 worden er wekelijkse chartervluchten uitgevoerd. Vanuit Scandinavian Mountains Airport kun je gemakkelijk reizen naar Trysil in Noorwegen en eveneens naar Stöten, Sälen en Idre Fjäll in Zweden.

Afbeeldingen ©AerLingus/GroningenAirport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *