KLM rekent nu boekingskosten per persoon2 min leestijd

KLM Premium Comfort

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM rekent vanaf nu boekingskosten per persoon. Als je een boeking maakt voor een persoon, dan ben je nu drie euro goedkoper uit. Voor een boeking die uit meer personen bestaat moet je nu flink meer betalen. Er is echter een manier om de boekingskosten te omzeilen.

KLM rekent nu boekingskosten per persoon

Als je nu een ticket boekt via de Nederlandse kanalen van KLM, dan betaal je zeven euro boekingskosten per persoon. Dit was voorheen tien euro per boeking, ongeacht het aantal personen in de boeking. Voor boekingen vanaf twee personen ben je nu dus (flink) meer geld kwijt aan de boekingskosten.

Om de boekingskosten te omzeilen, kun je een eventueel een boeking maken via de Nederlandse website van Air France. Daar betaal je namelijk geen kosten. Wil je liever een boeking maken bij KLM zonder extra kosten, dan kun je ook uitwijken naar een ander land zoals de Belgische of Duitse website. Ook zij hanteren geen boekingskosten.

KLM introduceert nieuwe World Business Class-stoelen in de B777-300/200 Air France korting

Kosten voor ruimbagage en lounge

Sinds vorige maand mogen Flying Blue Platinum en Ultimate leden twee stuks ruimbagage kosteloos meenemen als zij reizen met KLM of Air France. Deze twee stuks bagage is toegestaan naast de bagage die eventueel is inbegrepen bij het ticket.

Als je geen Flying Blue elite status had, dan kreeg je voorheen 10% korting op het eerste stuk ruimbagage. Dat moest dan wel minimaal 24 uur voor vertrek geboekt zijn via de website of app van KLM of Air France. Deze korting is vorige maand vervallen. Flying Blue Explorer leden betalen nu de standaard prijs voor het meenemen van ruimbagage.

Deze Explorer leden kregen voorheen ook korting op een toegangsbewijs voor een KLM Crown Lounge. Ook deze korting is nu vervallen. Hiervoor gelden nu deze prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *