Hawaiian treedt in 2026 toe tot Oneworld alliantie1 min leestijd

Hawaiian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hawaiian Airlines heeft vorige week laten weten dat de maatschappij in 2026 zal toetreden tot de Oneworld alliantie. Vorige week kondigde StarLux ook al aan om lid te willen worden van Oneworld.

Hawaiian treedt toe tot Oneworld

De reden dat Hawaiian toetreedt tot Oneworld is eigenlijk niet zo bijzonder en was zelfs te verwachten. De maatschappij maakt namelijk sinds vorige week deel uit van de Alaska Air Group. Hier maakt uiteraard ook Alaska Air deel van uit en deze maatschappij zit sinds een aantal jaar al in de Oneworld alliantie. De samenwerking tussen Alaska en Hawaiian zorgt op zich al voor veel voordelen. Zo krijgen leden van HawaiianMiles binnenkort al toegang Oneworld voordelen zoals priority check-in en loungetoegang. Daar heb je als Nederlandse frequent flyer natuurlijk weinig aan. Daarentegen krijg je als Oneworld elitelid vanaf 2026 ook elitevoordelen op Hawaiian.

Hawaiian
De business class (Leihoku Suites) van Hawaiian op een Boeing 787-9. (Foto: Hawaiian)

Hawaiian vliegt voornamelijk vanuit hun hub op Honolulu naar zowel bestemmingen op het Amerikaanse contanten als bestemmingen in Azië en Oceanië.

Groei van Oneworld

Als alles doorgaat, dan krijgt Oneworld er binnenkort maar liefst vier nieuwe leden bij. De alliantie is de afgelopen jaren ook al flink gegroeid. Zo traden Alaska en Royal Air Maroc toe tot de alliantie. LATAM en S7 Airlines verlieten echter de alliantie. Eerder werd al bekend dat Oman Air en Fiji Airways zullen toetreden. Ook het Taiwanese StarLux heeft interesse.

Uitgelichte afbeelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *