SAS en Delta Air Lines tekenen codeshare-overeenkomst3 min leestijd

SAS en Delta Air Lines tekenen codeshare-overeenkomst

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er is momenteel geen week waarin SAS niet in het nieuws komt. De Scandinavische airline is sinds kort overgenomen door een consortium met Air France-KLM. Vanaf 1 september maakt de maatschappij dan ook geen deel meer uit van Star Alliance maar van SkyTeam. Een logische volgende stap wordt nu gezet. SAS gaat namelijk een codeshare-overeenkomst aan met Delta Air Lines.

Bye bye, Star Alliance

SAS Scandinavian Airlines, zoals SAS voluit heet, heeft na een roerige tijd een herstart gemaakt. In juli 2022 vroeg het bedrijf faillissement aan en moest het zorgen zo snel mogelijk uit de schulden te komen. Dat was nog niet zo gemakkelijk en een nieuw plan ontpopte zich. Nieuwe investeerders werden gezocht en ook Air France-KLM klopte aan de deur. Samen met een aantal andere investeerders en de Deense overheid werd SAS gered van de ondergang. 

Air France-KLM en SAS versterken samenwerking met nieuwe codeshare overeenkomst

Air France-KLM is natuurlijk aangesloten bij SkyTeam en daarom moest SAS per 1 september ook Star Alliance verlaten. SAS is één van de medeoprichters van Star Alliance, maar is daar dus inmiddels geen lid meer van. Met SAS Als nieuw lid versterkt SkyTeam zijn positie in Noord-Europa. De Scandinavische maatschappij is hier namelijk goed vertegenwoordigd.

Voordeel voor de veelvlieger bij één van de SkyTeam-partners is dat je nu ook Miles & XP bij bijvoorbeeld Flying Blue kunt sparen en uitgeven

Samen met Delta Air Lines

Het blijft voor SAS niet alleen bij een nauwe samenwerking en een codeshare-overeenkomst met Air France-KLM. De toetreding tot SkyTeam zorgt ook voor een nauwere samenwerking tussen SAS en Delta. Eerder vloog SAS natuurlijk al naar New York, Boston en Los Angeles. Deze zomer is vanuit Kopenhagen ook Atlanta toegevoegd. Dat is de thuisbasis van Delta Air Lines. Volgend jaar zal SAS ook naar de 5e hub van Delta vliegen, namelijk naar Seattle

Om reizigers van zowel SAS als Delta betere reismogelijkheden te bieden, gaan de twee een codeshare-overeenkomst aan. Dit houdt in dat reizigers met SAS eenvoudig over kunnen stappen op vluchten van Delta op een SAS-vluchtnummer. En natuurlijk andersom kunnen Delta klanten overstappen op vluchten van SAS met een Delta-code. 

SAS Airbus A321neo | SE-DMO

Beide richtingen op kunnen reizigers naar de VS overstappen op één van de 150 bestemmingen van Delta in Noord-Amerika. Andersom kunnen reizigers naar één van de 50 SAS bestemmingen in Europa overstappen.

Ook kan men nu beter gebruikmaken van de voordelen van beiden loyaliteitsprogramma’s, punten sparen en punten uitgeven.

We zijn verheugd om onze samenwerking met Delta uit te breiden via deze nieuwe codeshare-overeenkomst, waarmee we de reisopties tussen Scandinavië en Noord-Amerika verbeteren. Met onze nieuwe directe route van Kopenhagen naar Seattle versterken we de verbindingen naar de Pacific Northwest en bieden we onze passagiers meer reisopties.
Paul Verhagen, CCO bij SAS

Bron: SAS & Delta Air Lines