SAS breidt uit met nog eens 14 nieuwe bestemmingen3 min leestijd

SAS breidt uit met nog eens 14 nieuwe bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De onlangs tot SkyTeam toegetreden vliegtuigmaatschappij SAS kondigde eerder deze week aan weer te gaan vliegen op Seattle. Daar zal het volgens de maatschappij niet bij blijven. SAS breidt haar netwerk vanuit Kopenhagen verder uit met een toevoeging van 14 (internationale) bestemmingen. 

Toetreding SkyTeam

Sinds 1 september 2024 is SAS, Scandinavian Airlines, toegetreden tot de luchtvaartalliantie SkyTeam. Daarmee is het voortaan mogelijk om als lid van een van de loyaliteitsprogramma’s binnen het SkyTeam te genieten van dezelfde voordelen. Denk aan het kosteloos meenemen van een stuk ruimbagage op je vlucht. Ook is het mogelijk dat je toegang hebt tot een van de lounges. Dit is overigens afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt, evenals het soort ticket en niveau binnen het loyaliteitsprogramma.

SAS en SkyTeam vliegtuig staart tail

Flying Blue leden sparen ook miles en XP op in aanmerking komende vluchten. Miles zijn bij SAS (nog) gebaseerd op de gevlogen afstand. Dit is anders dan bij KLM en Air France. Hier is het namelijk afhankelijk van je tarief en boekingsklasse.

SAS nieuwe bestemmingen

De maatschappij heeft verschillende verbindingen binnen en buiten Europa. Naar deze verbindingen vliegt de maatschappij met verschillende vliegtuigen. In ons vloot artikel van SAS lees je meer over deze vloot van Scandinavian Airlines.

De Scandinavische maatschappij kondigde aan dat het vanaf 21 mei 2025 zal starten met een nieuwe route naar de Verenigde Staten. De maatschappij is al bekend met de bestemming Seattle en zal deze 5x per week gaan aanvliegen. In eerste instantie met haar Airbus A350 en later in het seizoen met een A330. Meer over deze nieuwe route lees je in dit artikel.

Bestemmingstips – Seattle, Verenigde Staten
Uitzicht vanaf Pike Place Market | Foto: InsideFlyer

SAS zal vanaf het nieuwe zomerseizoen nog meer bestemmingen toevoegen. Zo zullen vanaf 1 maart 2025 verschillende routes worden toegevoegd. De eerste bestemming gaat naar Sevilla (SVQ) vanuit Kopenhangen (CPH). Dit is overigens een route die de maatschappij van maart t/m juni en september t/m oktober aanvliegt. De meeste routes vertrekken vanuit Kopenhangen, maar er zijn ook nieuwe routes die SAS aanbiedt vanuit Oslo.

Dit zijn de nieuwe SAS routes in 2025

Inclusief Seattle zal SAS vanaf het zomerseizoen 15 nieuwe routes aanvliegen. Het grootste gedeelte biedt de maatschappij aan vanuit haar grootste hub Kopenhagen. Echter is er ook een nieuwe route die vertrekt vanuit Oslo. Hieronder zie je het overzicht van de 15 nieuwe bestemmingen die SAS zal gaan aanbieden.

RoutePeriodeDagen
Kopenhagen – Seattle21 mei – 25 oktoberMa, woe, vr, za, zo
Kopenhangen – Toronto30 maart – 25 oktoberDagelijks
Oslo (OSL) – New York JFK30 maart – 25 oktoberDagelijks
Kopenhagen – Billund30 maart – 25 oktober4x dagelijks / zaterdag 3x
Kopenhagen – Kristiansand30 maart – 25 oktober2x dagelijks
Kopenhagen – Krakau10 april – 25 oktoberDagelijks
Kopenhagen – Madrid11 april – 24 oktoberDagelijks, behalve zaterdag
Kopenhagen – Turku31 maart – 24 oktoberMaandag t/m vrijdag
Kopenhagen – Boedapest3 april – 24 oktoberMa, do, vr, zo
Kopenhagen – Lyon4 april – 24 oktoberMa, vr, zo
Kopenhagen – Boekarest9 april – 22 oktoberWoe, zo
Kopenhagen – Malta31 maart – 24 oktoberMa, vr
Kopenhagen – Sevilla1 maart – juni / September & oktoberDi, za
Kopenhagen – Valencia31 mei – 25 oktoberDi, za
Kopenhagen – Bodø19 mei – 23 oktoberMa, do / di, do tussen 28 juni en 9 augustus
Kopenhagen – Harstad/Narvik24 mei – 25 oktoberZa / di, za tussen 28 juni en 9 augustus
Kopenhagen – Milaan Linate30 maart t/m 22 juni / 17 augustus – 20 oktoberZo

Bron: SAS