KLM voor het eerst op pad met Airbus A321neo1 min leestijd

KLM Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft vandaag haar eerste passagiersvlucht uitgevoerd met de Airbus A321neo. Vanochtend vloog KLM met het toestel als eerste van Amsterdam Airport Schiphol naar Kopenhagen.

KLM op pad met Airbus A321neo

De Airbus A321neo is het nieuwste toestel in de vloot van KLM. Op dit moment heeft de luchtvaartmaatschappij een toestel van dit type in haar vloot. Dit is het toestel met registratie PH-AXA.

Vandaag zet KLM het toestel in tussen Amsterdam Airport Schiphol, Kopenhagen, Berlijn en Stockholm. Naarmate de luchtvaartmaatschappij meer toestellen van dit type in ontvangst neemt, komen er meer bestemmingen bij. Daarbij kun je denken aan Parijs, Praag en Wenen.

In de Airbus A321neo van de luchtvaartmaatschappij kunnen maximaal 227 passagiers mee. De Europe Business Class bestaat uit maximaal 30 passagiers per vlucht.

In het toestel staan alle stoelen in een 3-3 opstelling. Dat is ook het geval in de de Boeing 737 toestellen van KLM. Het gangpad is echter wel breder in het nieuwe toestel. Alle stoelen zijn ook voorzien van een USB-C aansluiting. Hiermee kunnen passagiers hun persoonlijke apparaten opladen.

Uiteraard kan het voorkomen dat KLM op het laatste moment een ander toestel inzet. Op dit moment heeft de luchtvaartmaatschappij namelijk maar een toestel van dit type. Je kunt via de website van de luchtvaartmaatschappij zien welk type toestel KLM inzet.

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Ludwig zegt

    Ik zat vanmiddag aan boord van de A321 vlucht uit Berlijn. Mooi toestel, maar niemand vertelt je dat de stoelzittingen hard zijn en dat de stoelleuningen kaarsrecht staan en niet achterover kunnen. Een uurtje gevlogen en ik kwam met een pijnlijke rug en een houten kont aan op Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *