Review: Formentor VIP Lounge Palma de Mallorca5 min leestijd

Formentor VIP Lounge Palma de Mallorca

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week bracht ik voorafgaand aan de terugvlucht vanuit Palma de Mallorca naar Eindhoven een bezoekje aan de Formentor VIP Lounge. We hadden eerst eigenlijk maar 30 minuten om in de lounge door te brengen maar dit werd uiteindelijk drie uur! Dit kwam doordat het vliegtuig vanuit Hamburg een flinke vertraging had opgelopen waardoor ook de vlucht naar Eindhoven later zou vertrekken. Op zulke momenten ben ik blij dat ik die tijd kan doorbrengen in de lounge. Je kunt er fatsoenlijk zitten, een hapje eten en rustig afwachten totdat je aan boord kunt gaan. In dit artikel lees je meer over de Formentor VIP Lounge op de luchthaven van Palma de Mallorca.

Luchthaven van Palma de Mallorca

De luchthaven van Palma de Mallorca is de grooste van de Balearen en de derde grootste van Spanje. Met de taxi ben je in ongeveer 5 minuten in het nabijgelegen Can Pastilla waar zich vele hotels bevinden. Na de stad Palma doe je er ongeveer een half uurtje over. Op Mallorca zijn er weliswaar een aantal treinverbindingen aanwezig. Er is echter nog geen station bij het vliegveld gebouwd. Je bent dus aangewezen op de taxi of de bus. Uber bestaat niet op Mallorca.

Luchthaven van Palma de Mallorca.
Luchthaven van Palma de Mallorca.

De luchthaven is voornamelijk populair voor vakantiegangers en daardoor vind je er geen lounges van luchtvaartmaatschappijen zelf. Voor alle vluchten ben je daarom aangewezen op een zogenaamde ‘third party lounge’.

Formentor VIP Lounge

Er bevinden zich in totaal vier lounges op de luchthaven. Een daarvan is de Formentor VIP Lounge. Deze kun je o.a. bezoeken met je Priority Pass. Ook kun je aan de deur een pass kopen voor € 33.90. Hiermee kun je maximaal drie uur in de lounge verblijven. Voor kinderen van 6 t/m 15 betaal je € 15.60. Kinderen van 0 t/m 5 jaar mogen gratis naar binnen. Doordat wij met Ryanair vlogen zouden we normaliter geen gratis toegang hebben tot deze lounge. Maar omdat mijn vriendin een Dragon Pass heeft konden we hier voor onze vlucht toch nog gratis naar binnen. De lounge bevindt zich bij gate D88 en is dagelijks geopend van 5:00 tot 0:00.

Na de veiligheidscontrole vind je de lounge aan je rechterkant.

Als je aankomt bij gate 88 (oranje borden) neem je de trap of lift naar beneden waar de lounge zich bevindt. Hier staat niet Formentor aangegeven. Let dus op de bordjes VIP Lounge. De Formentor VIP Lounge is onderdeel van AENA. Bij de ingang loop je vervolgens de trap naar beneden waarna je bij de balie aankomt.

Balie van de Formentor VIP Lounge.

Het viel me helaas direct op dat er geen mooi uitzichtpunt op de vliegtuigen is in deze lounge. Dat geeft me altijd direct zo’n gesloten gevoel. Normaliter wacht je hier gelukkig niet heel lang. Vanaf de gates heb je op Palma de Mallorca echter wel een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Bij de receptie werden we vriendelijk welkom geheten door de baliemedewerker. Na het scannen van onze boarding passen en het laten zien van de digitale Dragon Pass mochten we doorlopen.

Zitgedeeltes

Net als in vele andere lounges beschikt ook de Formenta VIP Lounge over verschillende zithoeken. Direct na binnenkomst kijk uit je uit over de stoelen en tafels die zich naast het buffet bevinden.

Formentor VIP Lounge zitgedeelte.

Verderop in de lounge vind je ook comfortabelere stoelen. De kleurrijke stoelen geven de gehele ruimte een vrolijke uitstraling. Echter kan er aan het comfort van deze stoelen nog wel het een en ander verbeterd worden. Je vindt hier geen stoelen met hoge rugleuning. Wel hebben de meeste stoelen toegang tot een stopcontact. Je vindt hier geen aparte USB-poorten. De lounge beschikt daarnaast over een open wifi netwerk. Overal in de lounge werkte de verbinding prima.

Zitgedeelte.
Zitgedeelte.

Buffet

Direct na binnenkomst van de lounge vind je aan je linkerkant het buffet. Het buffet vond ik over het algemeen meevallen voor een lounge die niet onderdeel is van een maatschappij. Je vind er croissants, broodjes en verschillende zoetigheden.

Zoetigheden.

Verderop vind je het broodbuffet waar je de keuze hebt uit verschillende broodjes en sandwiches. Alle broodjes zijn al belegd. Ook is er nog een buffet met wat andere hapjes.

Sandwiches.
Broodbuffet.
Overige hapjes.

Bij de koffieautomaat heb je de keuze uit verschillende soorten waaronder cappuccino en espresso. Ook vind je hier de theefaciliteiten.

Koffieautomaat.

Naast het buffet vind je nog wat tafels en stoelen waar je gemakkelijker iets aan kunt eten en drinken. Het personeel in de lounge werkt trouwens proactief. Iedere keer als er een schaaltje of kopje leeg was werd dit meteen meegenomen. Ook werd er regelmatig schoongemaakt.

Tafels en stoelen.
Tafels en stoelen.

Drankbuffet

Helemaal achterin de lounge bevindt zich nog een klein buffetje voor de sterke draken. Hier vind je verschillende wijnsoorten waaronder rode wijn. Ook vind je hier nog een aantal kleine hapjes zoals chips, koekjes en nootjes.

Buffet voor sterke draken.
Sterke draken.
Koekjes en nootjes.

Voor andere koude dranken kun je terecht in de koelkast. Daar vind je ook nog verschillende soorten toetjes.

Koude dranken en toetjes.

Helemaal achter in de lounge aan de rechterkant van het buffet voor sterke dranken vind je nog een afgesloten ruimte met wat luie stoelen. Een prima plekjes om dus even een oogje dicht te doen.

Slaapstoelen.

Sanitaire voorzieningen

Aan de linkerkant net voor het buffet voor de sterke dranken vind je de sanitaire voorzieningen. Dit bestaat alleen uit toiletten. Aangezien deze lounge zich in de Schengenzone bevindt vind je hier geen douches.

Wasbak in het herentoilet.

Voor de rest beschikt de lounge nog over kranten en tijdschriften en werkruimtes met computers. Meer informatie over de lounge kun je vinden op de website van AENA waar je eveneens toegang kunt kopen.

Afbeeldingen: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

22 April 2022

Voordelen

- Lekker eten en drinken
- Kleurrijke en vrolijke omgeving
- Goedwerkende wifi

Nadelen

- Geen uitzicht op de vliegtuigen
- Geen stoelen met hoge rugleuningen
- Geen USB-poorten bij stoelen

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Formentor VIP Lounge op de luchthaven van Palma de Mallorca is een prima plek om even wat tijd door te brengen vooraf aan je vlucht. De lounge biedt helaas geen uitzicht op de vluchten maar biedt wel een prima buffet voor eten en drinken. Als je lang op je vlucht moet wachten is het wel de moeite en het geld waard om hier je tijd door te brengen in plaats van te wachten aan de gate.

5 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *