..Oo my goodness!..Nu raken we een héél gevoelige snaar...een filosofische discussie bijna! Wat vinden we in het algemeen van de Amerikaanse op maïs gebaseerde whiskey? ->.in mijn cirkeltje noemen we dit vaak "Bourbon" om het maïs-ingrediënt te benadrukken. -->Is dit dan wel of geen echte Whisky/ey? Zover ik me mijn strenge Opa's lessen herinner doen de Schotten in het algemeen het graan roken en wij in Ierland laten we 't normaliter drogen. Mijn opa maakte zijn Whiskey zo, (maar correct me if i'm wrong about the Scots!) . Ik herinner mij mijn opa ook hele verhalen houden over verschillen in destillatie tussen de Ieren en de Schotten. Maar dit dispuut ging dus niet over de graansoort wat gebruikt is.. en dan zijn we niet eens begonnen over Poitín!
Bourbon wel of geen Whiskey? Maakt me weinig uit, om eerlijk te zijn als ik de keuze heb ga ik eigenlijk altijd voor de Bourbon..heeft een iets zoetiger/vollere smaak. Vanmorgen in de Privium lounge op Schiphol: Johnnie Walker Red label Jack Daniels (label aan achterzijde, geen idee welke)
Dat is precies het verschil tussen de whisky en whiskey. En voor mij is bourbon inderdaad bourbon. Het zit in dezelfde hoek, maar is niet hetzelfde.
Het is geen publiek geheim dat ik graag Jack Daniels drink, maar ik vind de Gentleman Jack ook wel ontzettend lekker. Zoals je schreef is iets zoeter van smaak. Het verschil met vooral de Schotse merken ligt hem in de smaak. Voor degenen die met turf zijn gemaakt, heerlijk om aan te nippen. Eén van mijn absoluut favoriete merken ben ik nog nooit in een lounge tegen gekomen: Bruichladdich. De Laddie 10 of 16, Port Charlotte An Turas Mor, PC12, allemaal overheerlijk!
Geen bourbon voor mij. Na een avondje uit in Vegas heb ik het spul nooit meer aangeraakt. Ik word al ziek als ik Makers Mark op een kilometer aftand ruik Maar helemaal eens met jouw analyse van de schotse whisky's. Fantastische rondleiding bij Bruichladdich een aantal jaren geleden. Niet zo overdreven teer en turf zoals sommige anderen van hetzelfde eiland, al is dat soms ook lekker.
Ik zit nu in de vernieuwde lounge op ABZ. Geopend op 1 juli met de naam Northern Lights Executive Lounge. Een ontzettende verbetering op de oude lounge. Groter en een prachtig zich top de tarmac. Tevens is daar een prachtige whiskybar. Helaas moet je 2-6 pond betalen voor een glaasje van 25ml. Maar de keuze is reuze hier. Zal proberen een foto te plaatsen. Zelf drink ik zo nu en dan whisky.
Dan kun je beter niet naast me of voorin zitten tijdens een Delta operated vlucht . Twee woorden: Woodford Reserve. Escape lounge op MAN T3: Zo te zien alleen Jack Daniels (tegen betaling). Wel grappig dat ze daar zo te zien alleen een Tennessee whiskey hebben en geen Schotse/Ierse (of bourbon) Affijn, de komende paar weken weer genoeg Delta vluchten en dus Woodford Reserve Bourbon. En in October vliegen we ook effe naar CVG tijdens de vakantie. Was eigenlijk ook van plan om dan een Bourbon distilleerderij te bezoeken. Alleen jammer dat je maar 1 liter sterke drank mag invoeren.
De nieuwe waargenomen Whisky, (of Whiskey -> niet vergeten zo te schrijven voor Mollymoon) zijn weer bijgewerkt in de Masterlist.
wat een fijn topic dit! zal wel wat foto's posten als ik iets specialers tegen kom dan red label of jemeson
voor wat ik herken zou ik voor de Regal gaan..maar weet je nog wat rechts van die 12 en rechts van de martini staat?
Ik kan het zo niet vinden (en wil niet mijn volledige maandverbruik aan 4G roaming gebruiken), maar ik dacht meer aan Youp van 't Hek in het Amstel hotel.
JIj bedoelt deze twee frequent Flyers? (Ik heb héél goed Nederlands geleerd van deze twee toen ik --als klein engelstalig meisje-- naar Nederland kwam..) ze maakten zoveel reizen...kijk vooral naar de Martinairstoelen uit jaren 70..