Voordelen van autohuur – waarom zou je een auto huren op reis?

Voordelen van autohuur – waarom zou je een auto huren op reis?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Je hebt reizen waar je vooral op één plek blijft, en je hebt reizen waarbij je van plek A naar plek B gaat. Bij die laatste kun je natuurlijk kiezen voor verschillende vervoersmiddelen om je te verplaatsen. Als het even kan gebruik ik graag de trein; je ziet toch wat meer van een land en het is best relaxed. Een ander prettig vervoersmiddel is de auto. Een auto huren heeft verschillende voordelen voor je reis en je kunt natuurlijk bij diverse partijen een auto huren. Autohuur kan bijvoorbeeld bij Hertz, Hertz is een van de partners met een aanbieding in het InsideFlyer Premium Membership. Daarover zullen we binnenkort meer informatie met je delen. Maar waarom zou je een auto op reis huren, of juist niet?

Aanbod

Afhankelijk van het land en stad waar je heen reist is er een beperkt of uitgebreid aanbod aan verschillende verhuurders. Het is prettig wanneer je een auto huurt dat je deze op een andere plek in kunt leveren dan waar de auto is opgehaald. Echter, is dit zeker niet bij alle autoverhuurmaatschappijen mogelijk wanneer ze bijvoorbeeld niet op locatie A of B gevestigd zijn.

Daarnaast kun je vaak rechtstreeks boeken bij een autoverhuurmaatschappij of via een andere partij die meerdere verhuurmaatschappijen tegelijkertijd vergelijkt. Hierdoor kun je heel het aanbod op een locatie tegelijk zien. Een van deze partijen is bijvoorbeeld Rentalcars of CarTrawler. In eerdere artikelen hebben we al geschreven over ervaringen met deze maatschappijen, dat kun je hier, hier en hier lezen.

Voordelen van autohuur

Een van de voordelen is dat je jezelf gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen, wanneer jij dat wilt. Je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer in het land. Soms is dit zelfs matig of niet aanwezig. Hierdoor ben je al gauw aangewezen op het huren van een auto of het maken van een (dure) vliegreis.

Een andere reden om een auto te huren is dat je echt veel meer kunt zien van een bepaald gebied. Wat dacht je van het bezoeken van natuurparken, op safari gaan of een prachtig strand bezoeken? Op een reis door Zuid-Afrika, Australië, Canada of de Verenigde Staten kun je eigenlijk beter wel een auto huren. Dit zijn echt landen die zich goed lenen voor het huren ervan. Maar ook in Europa zijn er zeker plekken die je zo gemakkelijk kunt ontdekken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een auto is ook handig voor het meenemen van bagage, meestal heb je ruim voldoende ruimte. Je hoeft dus niet te sjouwen met je bagage. Ook hoef je geen dure excursies te boeken om toch ergens te komen en kun je ook nog eens zelf bepalen hoe lang je op een bepaalde locatie blijft.

Niet per se noodzakelijk voor de autohuur, maar vaak zijn de auto’s vrij nieuw en modern en kun je kiezen voor een extra bestuurder. Dit laatste is vaak voor een meerprijs en in enkele gevallen gratis. Ben je lid bij van het loyaliteitsprogramma van Hertz, Gold Plus Rewards, dan kan dit gratis zijn.

Hertz Gold Plus Rewards

Een laatste voordeel is wellicht de locatie van de verhuurmaatschappijen. Vele grote maatschappijen zoals Hertz, Budget, Europcar en Avis zul je op veel plekken kunnen vinden. Denk aan luchthavens en grote steden. Je hoeft dus ook niet lang te reizen naar zo’n locatie.

Om over na te denken

Het huren van een auto kan erg ideaal zijn, maar voordat je een auto huurt is het zeker belangrijk om ook na te denken over enkele zaken. Een van deze zaken is bijvoorbeeld de plek waar je gaat huren en dus ook de conditie van de wegen en de lokale regels. De verkeersregels uit Nederland zul je aardig kennen, maar hoe zit het met de regels in een ander land? Deze zijn niet vanzelfsprekend hetzelfde. Belangrijk is om dit vooraf goed te bestuderen. Mag je bijvoorbeeld zomaar overal parkeren? Een boete kun je namelijk zomaar krijgen omdat je aan de verkeerde kant van de weg geparkeerd staat, maar dit nergens aangegeven staat.

Moet je links of rechts rijden van de weg? En kun je je snel aanpassen aan een andere situatie? Waar zit het stuur in de auto? En hoe zit het met de parkeerkosten?

Big Island, Hawaii, Kona, Hilo, budgettips

Denk ook eens na over de route die je wilt afleggen. Kies je ervoor om de auto elders in te leveren dan waar je deze hebt opgehaald? Dan kan het zijn dat je een ‘one-way’ toeslag moet betalen.

En dan misschien wel het belangrijkste van alles: verzekering. De prijs die je ziet bij het huren van een auto is vaak zonder uitgebreide verzekering. Huur zeker geen auto zonder verzekering. Je kunt wellicht denken dat je goed kunt autorijden, maar kan de rest dat ook? Vaak kun je een verzekering afsluiten bij het huren van de auto. Soms doe je dit ook pas op de ophaallocatie. Boek je bijvoorbeeld bij Rentalcars, dan kun je hier voordelig een verzekering bijboeken. Heb je een American Express Flying Blue Platinum Card, dan zit ook hierbij een autoverzekering inbegrepen en is dat zeker een goed alternatief.

Samengevat

Er zijn dus zowel voordelen als ook nadelen te benoemen van autohuur. Belangrijk is dat je goed nadenkt wat het doel is van de reis. Kun je reizen met het OV, of wil je dingen bezoeken die je zonder auto niet kunt bereiken? Kun je je gemakkelijk aanpassen aan de lokale regels en het verkeer? Dan is het zeker handig een auto te huren. Vaak is het ook niet enorm duur een auto te huren. Echter kan een one-way toeslag je huurperiode wel een stuk duurder maken.

Een ding is zeker: met een auto kun je meer zien, wanneer jij dat wilt.

Headerfoto: Foto: Clarify Car Hire London Luton

Reacties

  1. ernst zegt

    Als het een land is waar je makkelijk in kan rijden en bij je verblijf (gratis) kan parkeren dan is het zeker bij een kort verblijf van 2 a 3 dagen niet of nauwelijks duurder dan een taxi van en naar de luchthaven.
    In de USA is het car-sharing platform Turo een alternatief voor huren via een autoverhuurder, je kunt zelf een specifieke auto uitkiezen en deze voor de terminal laten inleveren/ophalen. Dat scheelt vaak veel tijd op grotere luchthavens met aparte ritten naar car-rental terminals

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *