Qatar Airways investeert in China Southern

Qatar Airways QSuite

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways maakt bekend dat de airline een belang van 5% in China Southern heeft gekocht. De maatschappij uit het Midden-Oosten zegt dat dit past binnen de bedrijfsstrategie om te investeren in de sterkste airlines ter wereld. China Southern is een belangrijke speler in de Aziatische markt. De maatschappij uit Guangzhou is vooral actief op de binnenlandse Chinese markt.

Samenwerking

Met deze investering wil Qatar toegang krijgen tot het Chinese netwerk. Aan de andere kant geeft het China Southern toegang tot (meer) bestemmingen in het Midden-Oosten. Qatar wil met deze investering vooral de eigen passagiers een groter aantal bestemmingen aanbieden.

Dit is niet de eerste investering van de maatschappij uit Qatar. Eerder werd al een belang genomen van 20% in het Brits-Spaanse International Airlines Group. Onder deze groep vallen bijvoorbeeld British Airways en Iberia. Daarnaast kocht Qatar al 10% van de aandelen van LATAM Airlines Group. Hiermee krijgt de maatschappij toegang tot onder meer Latijns-Amerika. Ook heeft Qatar een belang van maarliefst 49% in Air Italy. Tot slot is er nog een belang van 9,99% in Cathay Pacific.

China Southern

De samenwerking komt op een goed moment voor China Southern. De Chinese maatschappij maakte namelijk recentelijk nog bekend uit het SkyTeam te stappen. Qatar Airways is lid van de OneWorld alliantie. Momenteel heeft deze alliantie dertien leden. Waaronder ook British Airways, Iberia en Cathay Pacific. De kans dat China Southern zich daadwerkelijk bij OneWorld aansluit wordt daarmee wellicht steeds groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *