Qatar Airways geïnteresseerd in belang in Lufthansa

De Airbus A350-900 van Lufthansa (Foto: Lufthansa)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways overweegt om een aandeel te nemen in de Lufthansa Group. Dat maakte topman van Qatar Airways, Akbar al Baker zondag kenbaar. Alhoewel dit op dit moment niet mogelijk is, geeft de maatschappij wel aan geïnteresseerd te zijn, mocht de mogelijkheid zich in de toekomst voordoen.

Qatar Airways heeft al een behoorlijk portfolio opgebouwd. De maatschappij uit het Midden-Oosten heeft namelijk al een aandeel in o.a. Air Italy, LATAM, Cathay Pacific en IAG, waar ook British Airways en Iberia deel van uitmaken.

Qatar Airways heeft 20.01% van de aandelen van IAG in handen.

Het lijkt er echter op dat hier nog wel een maatschappij bij kan. Eerder diet jaar liet Akbar al Baker weten om waarschijnlijk de Oneworld alliantie te verlaten. Daar hebben we de laatste tijd niks meer over gehoord, maar een aandeel kopen in een maatschappij buiten Oneworld zegt natuurlijk wel iets.

Wat denken ze bij Lufthansa?

Bij Lufthansa zijn ze niet bepaald enthousiast over de ideeën. De Duitse maatschappij heeft op dit moment nogal wat te zeggen in Europa. Zo zijn o.a. Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines en LOT Polish Airways volledig eigendom van Lufthansa. De maatschappij zit eigenlijk niet te wachten om ‘gekocht’ te worden door een andere airline.

Bij Lufthansa zitten ze eigenlijk niet te wachten om ‘gekocht’ te worden.

Bron: SimpleFlying.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *