Matthijs ten Brink stopt als CEO Transavia

Boeing 737 van Transavia (Bron: Air France - KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Topman Matthijs ten Brink verruilt Transavia eind september  voor de Sunweb Group, zo maakte moederbedrijf KLM bekend. Ten Brink was zes jaar CEO van de low-cost dochter en heeft het “ontwikkeld tot een financieel gezond bedrijf met een krachtig merk”. Dave del Canho, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia, liet weten dat het vertrek als een verrassing komt maar dat het vernieuwen op persoonlijk vlak ook bij de cultuur van Transavia past.

Pieter Elbers, president directeur en CEO KLM en tevens oud commissaris Transavia:

We vinden het bijzonder jammer dat Mattijs de KLM Groep verlaat. Transavia heeft zich onder leiding van Mattijs in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een financieel gezond bedrijf met een belangrijke rol binnen en intensievere samenwerking met de KLM Groep. Uiteraard respecteren wij zijn keuze en wensen Mattijs heel veel succes.

Matthijs ten Brink liet het volgende weten:

Het is niet makkelijk om Transavia te verlaten, het is zo’n mooi bedrijf! Gelukkig laat ik een gezonde organisatie met een heel sterk team achter, dat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Maar de kans die zich nu voordoet, wil ik in deze fase van mijn leven niet voorbij laten gaan.

Er is nog geen opvolger aangesteld; de overige directieleden nemen de taken over en ondertussen wordt in samenwerking met KLM een opvolger gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *