Lufthansa bespaart op eten en drinken in economy en premium economy

Premium Economy Class cabine

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa zal vanaf 28 november besparen op eten en drinken in economy en premium economy. Op dit moment heb je op vluchten van meer dan 10 uur keuze uit twee warme maaltijden. Op vluchten korter dan 10 uur wordt een warme snack box geserveerd. Vanaf 28 november heb je voor de pre landing snack geen keuze meer uit verschillende snacks. Er zal enkel nog een koude vegetarische maaltijd worden geserveerd. Het enige positieve is dat passagiers een fles van een halve liter water krijgen.

Lufthansa, economy, eten en drinken

Het is jammer dat Lufthansa hun service vermindert in economy en premium economy. Zeker als je bedenkt dat de maatschappij op dit moment een 5-sterren kwalificatie heeft bij SkyTrax. Het is ook opvallend, omdat British Airways de service in premium economy juist heeft verbeterd dit jaar. Zo serveert de maatschappij een tweede warme maaltijd.

Geen koptelefoons meer

Lufthansa zal ook de huidige koptelefoons vervangen door oordopjes. Hierdoor wordt er volgens de maatschappij bespaart op kerosine. Echter zorgen oordopjes wel weer voor meer afval, omdat deze niet kunnen worden hergebruikt.

Conclusie

Het is jammer om te zien dat Lufthansa zo gaat besparen op de service. Vanaf eind november kun je in economy en premium economy alleen nog een koude vegetarische pre arrival snack verwachten.  Je zou verwachten om veel terug te krijgen voor een duurder ticket in premium economy, maar niets is minder waar.

Bron: Onemileatatime.com

Beeldmateriaal: Lufthansa

Reacties

  1. RH Geerling zegt

    Jammer dit, ook Air France heeft de afgelopen jaren steeds meer de maaltijden in PE uitgekleed. Het verschil met PE bij SAS of Air Canada bv. wordt steeds groter (al heeft die laatste nog steeds als ontbijt die rare plak cake).

  2. Johan zegt

    “Lufthansa zal ook de huidige koptelefoons vervangen door oordopjes. Hierdoor wordt er volgens de maatschappij bespaart op kerosine.”

    WAT.EEN.LARIE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *