Uitbreiding en nieuwe prijzen wifi aan boord

Discussie in 'Air France KLM: Flying Blue' gestart door TheFlyingDutchboy, 14 mrt 2019.

 1. TheFlyingDutchboy

  TheFlyingDutchboy Administrator Captains

  Berichten:
  3.161
  Leuk Bevonden:
  1.298
  Trofeepunten:
  598
  Voor degenen die het artikel op de frontpage nog niet gezien hebben, KLM heeft wifi geactiveerd op de eerste twee Boeing 777's en Airbus A330's. De nieuwe Gogo technologie moet de snelheden verbeteren. Zelfs streamen wordt mogelijk. Daarnaast gaat KLM dezelfde pakketten en prijzen aanbieden als Air France: een gratis Messenger pass (foto's en video's sturen wordt wel geblokkeerd), een uur internet voor €8/de hele vlucht voor €18 en de Stream pass voor €30 voor de hele vlucht. Een stuk aantrekkelijker dan de oude prijzen op basis van MB's naar mijn mening.

  Ik ben benieuwd of iemand de wifi op de 777/A330 al geprobeerd heeft en hoe de snelheden waren? Zijn jullie met de nieuwe pakketten meer geneigd gebruik te maken van inflight internet?
   
  VinceG vindt dit leuk.
 2. jeroen100

  jeroen100 Blue Tier

  Berichten:
  105
  Leuk Bevonden:
  146
  Trofeepunten:
  43
  Ik zal zeker meer gebruik maken van internet aan boord met op tijd gebaseerde tarieven. 18 euro voor een lange vlucht is te doen. Een stream pass zou ik niet doen denk ik. Daarvoor is voldoende inhoud te vinden op de IFE systemen of van te voren gedownloade content op een eigen device. De mogelijkheid voor contact met het thuisfront en om eventueel wat werk te doen is voor mij al voldoende.
  Ik vlieg over 2 weken met een 787 naar New York en hoop dat het dan al is ingevoerd. (de kans is nu 2/13, begrijp ik uit het bericht van de voorpagina)
   
 3. jongesander

  jongesander Silver Member

  Berichten:
  2.191
  Leuk Bevonden:
  2.403
  Trofeepunten:
  633
  Voor de gehele vlucht € 18,00 is heel schappelijk. Ook de gratis message functie is heel nice.

  Nog wel een paar zaken die ik me afvraag naar aanleiding van dit bericht en het frontpage artikel:

  - wat is (ongeveer) de snelheid bij "Streaming"?
  - is (video) bellen toegestaan?
  - nog andere restricties bij "streaming" of gewoon "Fair Use"?
   
  MVA20 vindt dit leuk.
 4. arjen05

  arjen05 Blue Tier

  Berichten:
  309
  Leuk Bevonden:
  292
  Trofeepunten:
  63
  De Panasonic wifi van KLM heb ik ervaren als dramatisch. Bundels met weinig mb voor hoge prijs. Laten we wel wezen, als je een paar leuke foto's hebt gemaakt voor vertrek en je iPhone ruikt ook maar een wifi-netwerk met internet, dan synchroniseert 'ie binnen de minuut met iCloud en hop, je eerste 20 mb's zijn eraan.

  Ik kan weinig vinden over de tech specs, maar over Gogo als provider voor inflight wifi ben ik zeer te spreken. Het lukt me op Delta-vluchten vaak gewoon om normaal internet te gebruiken, heb geen zware streaming video geprobeerd, maar Facetime of Skype lukt vaak gewoon. Nog even afwachten natuurlijk of KLM dezelfde apparatuur en bandbreedte als Delta afneemt bij Gogo.
   
 5. Vakantieman

  Vakantieman Newbie

  Berichten:
  58
  Leuk Bevonden:
  51
  Trofeepunten:
  18
  Ben het hier met je eens. Delta Gogo prima, zowel op de 350 (hun moderne "supersnelle") als op domestic een goede ervaring.

  Wat betreft synchronieren op wifi. Het zou echt chil zijn om ergens in een telefoon aan te geven dat je op een netwerk zit met zeer beperkt capaciteit oid om dit soort shit te voorkomen. Wifi is namelijk niet altijd onbeperkt data knallen en eigenlijk raar dat ze dat nooit bedacht hebben bij de telefoonfabrikanten
   
  arjen05 vindt dit leuk.
 6. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  512
  Leuk Bevonden:
  544
  Trofeepunten:
  348
  Wifi acces point als metered connection instellen kan volgens mij op best veel OS'en.
   
 7. jongesander

  jongesander Silver Member

  Berichten:
  2.191
  Leuk Bevonden:
  2.403
  Trofeepunten:
  633
  Ben benieuwd naar de antwoorden @TheFlyingDutchboy !
   
  Godenzoon14 vindt dit leuk.
 8. TheFlyingDutchboy

  TheFlyingDutchboy Administrator Captains

  Berichten:
  3.161
  Leuk Bevonden:
  1.298
  Trofeepunten:
  598
  De snelheid is van zoveel factoren (aantal satellieten, gebruikers, hoogte) afhankelijk dat daar moeilijk een getal aan te koppelen is. Ik verwacht voor de stream optie enkele tientallen Mbps.
  Panasonic blokkeert VOIP dus zal bij Gogo denk ik ook het geval zijn.
  Ik heb nergens kunnen terugvinden dat er fair use restricties qua MB op de stream pass zitten.
   
  jongesander vindt dit leuk.
 9. SvnKngs

  SvnKngs Silver Tier

  Berichten:
  424
  Leuk Bevonden:
  393
  Trofeepunten:
  288
  Afgelopen zondag getest in de PH-BVF (777). Volgens de frontpage heeft deze nog geen wifi, wel dus :) Een 40 mb pass gekocht, meer voor de gein. Prima om voetbaltussenstanden te volgen en te appen met het thuisfront, en een fotootje via whatsapp te sturen. Als je het daarbij houdt gaat het maar zo een uurtje of 6 mee.
  Ik had trouwens wel batterijbesparingmodus aan (minder apps draaien op de achtergrond) en telefoon niet aangesloten op de usb poort (= updates downloaden als op wifi).
  Hoewel aanmelden wat veel werk is, is de eerste indruk positief. Snelheid lijkt vooralsnog inderdaad goed genoeg om te kunnen streamen.
  Overigens, achterin het toestel was het wifi-bereik minimaal. Dus op de laatste twee á drie rijen is dat mogelijk een thema. Daarvoor niet meer.
   
 10. SvnKngs

  SvnKngs Silver Tier

  Berichten:
  424
  Leuk Bevonden:
  393
  Trofeepunten:
  288
  overigens kun je in de browser die je gebruikt om in te loggen makkelijk terugvinden hoeveel mb je hebt verbruikt.
   

Deel Deze Pagina