Maximale ruimbagage grootte KLM

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door OutintheBlue, 24 jan 2020.

 1. OutintheBlue

  OutintheBlue Newbie

  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  1
  Hoi,

  Ik ben nieuw hier en ook weer niet zo'n frequent flyer, dus vandaar deze vraag.

  Onlangs via KLM een retourvlucht van AMS naar Los Angeles geboekt. Ik zie nu dat een ruimbagage koffer qua grootte maximaal L + B + H = 158 cm mag zijn.
  Is dit nieuw? Een Spinner 82 koffer van Samsonite H 81 x B 59 x D 34 = 174 cm is dus niet met deze reis mee te nemen?
  Via Delta en Alaska Air maak ik vanaf LA een paar binnenlandse vluchten en daar zag ik eenzelfde limiet staan, maar dat snap ik dan nog wel (immers: binnenlands).
  Ik zou toch graag met deze koffer reizen, maar zie verder nergens evt. extra kosten vermeld staan voor grotere koffers. In mijn beleving is een koffer van dergelijke grootte vrij normaal voor een verre reis als deze, maar KLM denkt daar anders over? Of is dit inmiddels ook bij andere airlines het geval.

  Drie jaar geleden deze koffer ook probleemloos met British Airways en American Airlines meegenomen met dezelfde route of met Tui naar Canada. In 2015 ook met KLM/Delta van Amsterdam naar NYC. Transavia binnen Europa ook geen probleem, dus ik ben verbaasd over deze (nieuwe?) restricties?
  Hoe streng zijn ze daar in? Sluit zo'n 'koffer-inname-systeem' op bv. Schiphol dan gewoon niet en kun je niet inchecken?

  Ik hoor graag jullie bevindingen, kennis, suggesties en ideeën hierover.
  Alvast bedankt!
   
 2. Nvgfocus

  Nvgfocus Silver Member

  Berichten:
  536
  Leuk Bevonden:
  340
  Trofeepunten:
  63
  Ik kan me niet voorstellen dat ze hier moeilijk om doen. Maten lijken me niks extreem.
  Mochten de machines van KLM een afkeur geven, gewoon even bij een bemande balie proberen. Die zullen het niet eens opmerken :)
   
 3. OilFlyer

  OilFlyer Newbie

  Berichten:
  96
  Leuk Bevonden:
  98
  Trofeepunten:
  18
  Deze reactie vormt weliswaar geen antwoord op jouw vraag maar ik wil hierbij wel doorgeven dat 2 bij elkaar verpakte / op elkaar gestapelde bananendozen precies vallen binnen deze maximumafmeting van 158cm. Handig voor als je een hoop losse spullen wilt meenemen en op je bestemming wilt/kunt achterlaten.
   
  westi en MVA20 vinden dit leuk.
 4. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  742
  Leuk Bevonden:
  908
  Trofeepunten:
  348
  Keek even in xe app. Staat er inderdaad. Is me eerlijk gezegd nooit eerder opgevallen. Waarschijnlijk willen ze zich indekken voor als er iemand z'n bankstel wil inchecken o.i.d. Kan me niet voorstellen dat ze van jouw formaat koffer een probleem maken.
   
 5. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  814
  Leuk Bevonden:
  1.001
  Trofeepunten:
  203
  Ik wilde laatst een pakket inchecken dat tegen de 170cm zat (l+b+h) en 18 kg woog. Ter voorkoming van problemen heb ik het een paar weken van tevoren voorgelegd aan de platinum servicelijn. Daar hebben ze het uitgezocht en ik heb per mail een bericht gehad dat omdat het groter was dan 158cm, het vervoer op aanvraag zou zijn met kosten tussen de 100 en 300 euro.
  Mijn bagagevrijstelling was 3x32 kg (world business + status).

  Uiteindelijk heb ik m'n spullen anders verpakt, zodat het 161cm was, 3cm over de limiet en ik dacht ik probeer het gewoon. Het is me bij de SkyPriority balie op Schiphol niet gelukt om dat in te checken - werd geweigerd, ondanks de ruime vrijstelling. Heb toen alle stukken los ingepakt en laten sealen bij de stand recht tegenover de priority check-in, waardoor het 4 kleine pakketten waren van 4,5kg per stuk en ongeveer 155 per pakket; dat mocht wel, hoewel het 1 koffer meer was dan toegestaan. Ze checken dus liever 4 kleine koffers in dan 1 grote..

  Volgens mij ligt het er een beetje aan wie je treft. Bij de balie is er nog een supervisor bijgekomen, maar dat mocht niet baten..
   
  FlyingFonz en Sandor vinden dit leuk.
 6. Nvgfocus

  Nvgfocus Silver Member

  Berichten:
  536
  Leuk Bevonden:
  340
  Trofeepunten:
  63

  Ik denk dat 158 cm een maat is voor een standaard bagagesysteem oid.
  Als je een doos meeneemt rond deze maat zullen ze eerder 'getriggered' worden dan als je een standaard koffer meeneemt denk ik
   
 7. OutintheBlue

  OutintheBlue Newbie

  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  1
  Bedankt voor jullie reacties.
  Heb de vraag ook gesteld bij KLM op Twitter en daar kreeg ik de volgende reactie:

  Hi Ronald, de totale maximumafmetingen zijn inderdaad 158 cm. Je kunt de koffer inchecken, maar er kan wel een toeslag voor afwijkende bagage worden gerekend. De uiteindelijke beslissing hierover wordt genomen door onze collega's op het vliegveld, zij zullen je koffer eerst meten en wegen, waarna de eventuele toeslag berekend zal worden. Meestal is deze toeslag echter EUR250.00 per vlucht tussen Nederland en de VS.

  Ik vind het risico te groot om straks met een koffer te staan die niet mee kan, dus ik denk toch maar dat ik een kleinere ga kopen...
   
 8. Nvgfocus

  Nvgfocus Silver Member

  Berichten:
  536
  Leuk Bevonden:
  340
  Trofeepunten:
  63
  Ik snap niet dat Samsonyte deze maat koffer verkoopt. Het is namelijk een algemene standaard maat.
   
 9. OutintheBlue

  OutintheBlue Newbie

  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  1
  Je bedoelt 'geen algemene standaard maat'? Anders geef je zelf antwoord op je vraag :)
   
 10. Nvgfocus

  Nvgfocus Silver Member

  Berichten:
  536
  Leuk Bevonden:
  340
  Trofeepunten:
  63
  De 158 is standaard, de koffemaat niet :)
   
  OutintheBlue vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina