Einde Alitalia in zicht

Discussie in 'Nieuws' gestart door Mark020, 28 aug 2021.

 1. Mark020

  Mark020 Blue Tier

  Berichten:
  242
  Leuk Bevonden:
  247
  Trofeepunten:
  43
  Alitalia annuleert vluchten en maakt zich op voor het einde

  Op 14 oktober valt het doek voor Alitalia. Het bedrijf is zich vast aan het voorbereiden.

  Alitalia houdt op 14 oktober officieel op te bestaan. De Italiaanse maatschappij is druk bezig met de voorbereidingen. Vanaf deze week worden
  geen tickets meer verkocht voor vluchten na 15 oktober. Vanaf die datum gaat opvolger ‘ITA’ (Italia Trasporto Aereo) het stokje overnemen. Passagiers die al een vlucht hebben geboekt voor na 15 oktober krijgen twee keuzemogelijkheden. Zij kunnen hun vluchten omboeken naar een eerdere datum of volledige restitutie krijgen. Omboeken naar ITA-vluchten is niet mogelijk, omdat ITA geen officiële doorstart van Alitalia is.

  Een week geleden werd bekend dat
  ITA inmiddels haar Air Operator’s Certificate bemachtigd heeft. De maatschappij is al begonnen met de ticketverkoop. De oprichting van ITA is niet geheel onomstreden. Het was de bedoeling dat de nieuwe maatschappij in april van dit jaar al operationeel zou zijn. Er bestaan echter zorgen, onder meer vanuit Ryanair, over oneerlijke concurrentie en staatssteun. De Europese Commissie stak dan ook in eerste instantie een stokje voor de vergaande Italiaanse plannen. Na lange onderhandelingen werd een “constructief en gebalanceerd” akkoord bereikt tussen Italië en de EC, al zijn verschillende binnenlandse Italiaanse routes inmiddels al overgenomen door budgetmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air.

  https://www.upinthesky.nl/2021/08/26/alitalia-annuleert-vluchten-en-maakt-zich-op-voor-het-einde/

  Ben benieuwd of ITA dezelfde positie inneemt binnen Skyteam als Alitalia (en binnen Flying Blue).
   
  MichaelNight en Carel1 vinden dit leuk.
 2. DirkOnTour

  DirkOnTour Silver Tier Premium Member

  Berichten:
  488
  Leuk Bevonden:
  554
  Trofeepunten:
  348
  Ik denk dat dit niet direct gaat gebeuren. Het is feitelijk een nieuwe maatschappij dus zal opnieuw toegelaten moeten worden bij Skyteam.
   
 3. ppt

  ppt Blue Tier

  Berichten:
  83
  Leuk Bevonden:
  216
  Trofeepunten:
  33
  Voor de liefhebbers van het nu nog bestaande Alitalia: je kunt tussen nu en 30 augustus nog met 25% korting boeken met de code GO25NL en vliegen tussen 1 september en 14 oktober. Geldt voor vluchten vanaf Amsterdam naar Italië en andere Europese bestemmingen.
   

Deel Deze Pagina