Delta basic economy via KLM geboekt

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door vedje, 18 apr 2023.

 1. vedje

  vedje Newbie

  Berichten:
  27
  Leuk Bevonden:
  15
  Trofeepunten:
  3
  Gisteren 2 aparte boekingen gedaan naar Fort Lauderdale in de VS op verschillende data, beide via KLM, beide in economy light.
  1 van de 2 boekingen kon ik met mijn status stoelen selecteren via de delta site, de andere niet. Nu ken ik de voorwaarden van Delta, geen stoelkeuze in basic. Maar is het hit & miss als je via KLM boekt of je dus in die basic-fares terecht komt, of is het te achterhalen voordat je boekt?
   
 2. Daan3

  Daan3 Silver Member

  Berichten:
  1.610
  Leuk Bevonden:
  1.650
  Trofeepunten:
  523
  Heb je DL vluchtnummers? Ik zou in dat geval Ita Matrix checken voordat je boekt.
   
 3. Timo

  Timo Blue Tier

  Berichten:
  94
  Leuk Bevonden:
  215
  Trofeepunten:
  33
  PA lijn gaf mij als tip om direct te bellen met KLM. Zij kunnen dit dan omzetten zodat je gewoon je Skypriority voordelen behoudt inclusief stoel selectie.
   
  MoonJ vindt dit leuk.
 4. OilFlyer

  OilFlyer Blue Tier

  Berichten:
  126
  Leuk Bevonden:
  111
  Trofeepunten:
  43
  Ik heb laatst ook zo geboekt. DL basic economy fare op KL ticket. Heb FB Gold status maar kon geen stoel reserveren. Zo te lezen moet ik maar eens bellen.
   
  charry vindt dit leuk.
 5. RuudHier

  RuudHier Blue Tier

  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  60
  Trofeepunten:
  28
  Heb hier een tijd geleden ook over gebeld maar men kon dit toen alleen tegen betaling naar een hogere tariefsklasse aanpassen.

  Je ziet bij KLM de fare class zviw pas na betaling van de ticket helaas.
   
  charry vindt dit leuk.
 6. charry

  charry Newbie

  Berichten:
  16
  Leuk Bevonden:
  36
  Trofeepunten:
  13
  Hier hetzelfde verhaal eigenlijk. Standaard economy geboekt op de Amerikaanse KLM-website (vanwege het prijsverschil) voor door Delta uitgevoerde retourvluchten AMS-MCO. Komt blijkbaar uit op boekingsklasse X. Kan (als FB Platinum) alleen een Preferred seat kiezen in de main cabin. Kan mezelf ook niet op de upgradelijst zetten, daar komt dit tarief niet voor in aanmerking. In de chat werd ik doorverwezen naar Delta, waar werd gezegd dat Comfort+ pas selecteerbaar is 24 uur voor de vlucht. Net nog de Platinum-lijn gebeld. De Preferred-stoel kunnen kiezen is dan blijkbaar het " voordeeltje" voor de FB Platinum. Verder had ik nog een vraag over bijboeken van opties. In de app zie ik wel de optie om CO2-compensatie te kiezen, maar vervolgens kan ik alleen maar de verzekeringen bijboeken. Ook op de website is dit niet mogelijk. Hier kon men geen antwoord op geven. Kan zijn omdat het over vluchten in 2024 gaat. Ik moet het dus in de gaten houden.
   
  Laatst bewerkt: 23 mei 2023

Deel Deze Pagina