Business Class prijzen naar Australie rijzen de pan uit?

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door MoonJ, 20 jun 2022.

 1. MoonJ

  MoonJ Silver Member

  Berichten:
  769
  Leuk Bevonden:
  699
  Trofeepunten:
  123
  Hi allen,

  Ik weet niet of het anderen hier ook opgevallen is, maar de prijzen naar Australie vanaf welke Europese hub ook maar zijn echt bizar duur geworden. Gemiddeld 3.000 euro duurder dan pre-Corona. Emirates/Etihad/Qatar heb je niet meer tot onder de 7-8k en dit loopt door tot zover je kan zoeken qua data. Goedkoopste wat ik nu kan vinden is rond de 5.5k met Thai, alleen is dit totaal niet refundable of iets dergelijks dus dat risico wil ik niet nemen.

  Heeft iemand een goede tip? Ik zoek een ticket voor in September (heen het liefst Perth, terug vanaf Melbourne maar kan ook los domestic kopen voor daar) en ben best flexibel (kan best twee losse tickets zijn, extra overnachting ergens) als het maar in Business Class is.

  Alvast bedankt voor het meedenken!
   
 2. JdV030

  JdV030 Blue Tier

  Berichten:
  169
  Leuk Bevonden:
  285
  Trofeepunten:
  63
  Je zou eens kunnen kijken naar de prijzen van RTW tickets. Round the world met oneworld of een andere grote alliance in BC is wellicht nog wel goed te scoren. En Australie past precies als je oost of westwaarts vliegt.
   
  Robinho vindt dit leuk.
 3. Vliegende_Keep

  Vliegende_Keep Silver Member

  Berichten:
  1.025
  Leuk Bevonden:
  1.530
  Trofeepunten:
  273
  SriLankan voor rond de 3100 euro vanaf FRA, maar ik weet niet of je momenteel via CMB moet willen vliegen. Weet voor de rest ook niet hoe het product is.
   
 4. Christian

  Christian Administrator Captains

  Berichten:
  520
  Leuk Bevonden:
  227
  Trofeepunten:
  43
  Het viel mij ook op dat de tickets richting Oceanië sowieso erg duur zijn op het moment (ik weet pre-corona dat het ook niet goedkoop was, maar toch). Het lijkt erop dat dit mede komt door de beperkte verbindingen die je ziet bij de grote hubs in Azië. Althans, toen ik voor de zomer aan het kijken was leek het erop dat de frequenties nog niet op het oude niveau waren. En bepaalde verbindingen werden ook gewoon nog niet aangeboden.
   
 5. erlug

  erlug Newbie

  Berichten:
  36
  Leuk Bevonden:
  66
  Trofeepunten:
  18
  Hier sluit ik mij ook bij aan. Ik ben pre-corona een paar keer voor minder dan 3k in business naar Auckland gevlogen, maar dat is er nu niet meer bij.
   
 6. Ozzietukker

  Ozzietukker Silver Member

  Berichten:
  1.135
  Leuk Bevonden:
  1.436
  Trofeepunten:
  223
  Het komt simpelweg door vraag en aanbod. Enerzijds door de strenge lockdown in OZ zijn er veel uitgestelde trips en is er veel vraag.
  Anderzijds is het aanbod van de Aziatische maatschappijen nog beperkt omdat zeker niet alle landen al richting Australië of nog verder naar Nieuw Zeeland vliegen, met als gevolg dat door de hoge vraag en relatief laag aanbod de maatschappijen die dat wel doen hogere prijzen kunnen vragen.

  Niet voor niets zijn ook de tarieven voor Cargo naar die streken nog steeds hoog, niet de 8x in de hoogtij van de corona, maar nog steeds 2-cx wat het voorheen was en zeker voor Nieuw Zeeland heeft dat voor de export in sommige bederfelijke waren grote gevolgen, men kan simpelweg niet concurrerend meer zijn. Frankrijk is in Azië in dat gat gesprongen...
   
 7. Arturas

  Arturas Newbie

  Berichten:
  85
  Leuk Bevonden:
  59
  Trofeepunten:
  18
  CDG-PER met Oman Air en Malindo Air, sommige dagen Malaysia Airlines… iets boven 2000€… wel 2 keer overstappen…
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Bijzonderetickets vindt dit leuk.
 8. Robinho

  Robinho Blue Tier

  Berichten:
  388
  Leuk Bevonden:
  210
  Trofeepunten:
  43
  Reward tickets ri. Azië ook heel duur nog rest van 2022 viel me op. Zal inderdaad zoals eerder gezegd nog met Covid te maken hebben..
   
 9. Urbanjazz

  Urbanjazz Silver Member

  Berichten:
  639
  Leuk Bevonden:
  1.865
  Trofeepunten:
  253
  Ik heb vorige week geboekt voor 3150, 6 dagen in november. Vietnam airlines, ook te boeken via amex travel als je beetje zoekt. Heen een langere overstap in Vietnam. Deze tarieven zijn niet vindbaar via Google Flights. Vertrek uit AMS CDG LHR of FRA.
  Ik zag ook wat tarieven van Finnair die OK waren.

  EDIT; m’n boeking is te annuleren voor 75E, dus indien ik ergens iets goedkoper vind wat me aanspreekt annuleer ik het gewoon de komende maanden.
   
  Daan3 en VinceG vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina