Bagage afgeven op overstapluchthaven

Discussie in 'Hulp met boeken' gestart door OilFlyer, 22 mrt 2021.

 1. OilFlyer

  OilFlyer Blue Tier

  Berichten:
  114
  Leuk Bevonden:
  105
  Trofeepunten:
  43
  Hallo allemaal,

  Stel:

  - ik vlieg FRA-AMS-TPE-AMS-FRA met KL.
  - ik check een dag van tevoren online in voor de vluchten FRA-AMS-TPE.
  - ik reis op de dag van vertrek met de trein vanaf Schiphol naar Frankfurt om in FRA te boarden.

  Kan ik niettemin voordat ik de trein instap in AMS mijn bagage afgeven voor de vlucht AMS-TPE zodat ik alleen maar mijn handbagage hoef mee te nemen in de trein resp. de vlucht FRA-AMS ?

  Graag hoor ik van jullie.
   
 2. E**

  E** Newbie

  Berichten:
  32
  Leuk Bevonden:
  20
  Trofeepunten:
  8
  Nee, dat kan niet. Passagier moet altijd op de vlucht zitten van ingecheckte bagage, geen uitzonderingen mogelijk. Ook kan baggage pas xx uur van tevoren worden afgegeven, dit verschilt per airline maar denk 3 uur bij KLM. Dit ivm veiligheid.
   
  Flyer24 vindt dit leuk.
 3. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  1.291
  Leuk Bevonden:
  2.098
  Trofeepunten:
  333
  Ik denk dat het wel kan, met één voorbehoud. Als de vluchten FRA-AMS en AMS-TPE op dezelfde dag zijn, en je de bagage op AMS afgeeft voor het segment AMS-TPE en vervolgens nog de trein pakt naar FRA en de vlucht FRA-AMS reist er geen bagage zonder passagier.

  Je kunt op Schiphol vanaf openingstijden incheckbalies bagage afgeven voor alle vluchten die dag, ook langer dan 3u voor vertrek.

  De enige vraag is of je bagage kunt afgeven voor segment 2, terwijl segment 1 nog niet gevlogen is. Wellicht weet iemand dat?

  Het later inchecken van bagage in AMS heb ik regelmatig gedaan, bijv. GVA-AMS-LAS, waarbij er door een collega in AMS nog extra spullen voor mij zijn meegenomen, die heb ik in AMS tijdens de overstap ingecheckt, gezien mijn bagagelimiet nog niet bereikt was. Dat kan ook als je al koffers hebt ingecheckt op je eerste segment.
   
  Amsterdam vindt dit leuk.
 4. OilFlyer

  OilFlyer Blue Tier

  Berichten:
  114
  Leuk Bevonden:
  105
  Trofeepunten:
  43
  Precies dat wat jij in de 1e alinea beschrijft is de bedoeling.
   
 5. DirkOnTour

  DirkOnTour Silver Tier Premium Member

  Berichten:
  431
  Leuk Bevonden:
  486
  Trofeepunten:
  288
  Denk dat je in ieder geval online ingechecked moet zijn. De self-service drop-off is denk ik de beste plek om vragen te voorkomen.
   
 6. Ozzietukker

  Ozzietukker Silver Member

  Berichten:
  651
  Leuk Bevonden:
  811
  Trofeepunten:
  123
  De plek van de bagage afgifte maakt niet uit. Als je maar wel de eerste leg gevlogen hebt kan je op de tussenbestemming, dus ook in Amsterdam, gewoon nog bagage laten inchecken.
  Toevallig heb ik ook ervaring met vluchten naar Geneve, en zelfs met Dusseldorf waar dit geen probleem was. En de duur van de tussenstop maakt niet uit, voor 'overnachtingconstructies' begreep de incheckbalie het direct, bij relatief directe doorverbindingen vond men het vreemd maar was het geen probleem.

  Je bent wel zelf verantwoordelijk dat je tijd genoeg hebt, want hoewel ik ze probeer te vermijden, als je een 50 minuten connectie hebt van (non-)schengen naar schengen dan is die tijd echt te kort, maar alles vanaf 2 uur gaat lukken, mits er geen vertraging is.
   
 7. Krabnov

  Krabnov Silver Tier

  Berichten:
  463
  Leuk Bevonden:
  734
  Trofeepunten:
  348
  A question about pop music for you. Finish this sentence:
  You say it best...
   

Deel Deze Pagina