Alitalia BC: DUS - FCO - NRT - Op naar platinum

Discussie in 'Reisverslagen' gestart door RickdeJong, 24 mei 2017.

 1. RickdeJong

  RickdeJong Blue Tier

  Berichten:
  97
  Leuk Bevonden:
  134
  Trofeepunten:
  33
  Afgelopen week was het wederom tijd voor een toffe trip met mijn (reis)maat @ErikBenjamin :)

  16 Mei vlogen we vanaf Dusseldorf naar Tokyo (NRT) met een tussenstop in Rome (FCO). Dit alles gebeurde Business Class met Alitalia. Dinsdag heen, zaterdag weer terug.

  Hetgeen een extra lading aan onze trip gaf was dat we na onze heenreis de platinum status bij Flyingblue hebben behaald. Eindelijk =) Nu ontdekken of dat daadwerkelijk onze moeite en investering waard is, of dat we het vooraf toch een beetje hebben verheerlijkt. Ik ben benieuwd.

  Afgelopen weken hebben we diverse tripjes gehad waarvan 1 naar Chili met Alitalia, een naar Singapore met Saudia en nu weer Tokyo met Alitalia. Een leuk moment om het verschil tussen de maatschappijen op te maken.

  Dit verslag zal bestaan uit een aantal onderdelen
  • Vlucht heen Alitalia
  • Vlucht terug Alitalia
  • Lounge Dusseldorf
  • Lounge(s) Rome
  • Lounge Tokyo

  Laten we beginnen met de vlucht heen. We vertrokken rond de klok van 9 uit Dusseldorf in een Airbus A319 naar Rome. De vlucht zelf was kort en behoeft weinig aandacht.

  Het enige waar we nogal van opkeken is dat bij de stoelkeuze alle stoelen bezet waren in BC. Eenmaal op de vlucht was vrijwel alles leeg en werd ons gevraagd of we niet liever vooraan zaten, zodat het gordijn niet tegen ons haar aan zou komen =) We zijn dan ook met alle liefde een stukje naar voren gegaan.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Tevens viel op dat bij de korte vlucht geen drankje, champagne of water werd aangeboden. De keren hiervoor gebeurde dat wel netjes. Ook de maaltijd viel erg tegen. De omelet kon je uitwringen, waardoor het water er uit liep en de kiwi was zo hard als een hockey-puck. Op de vorige vlucht(en) van Alitalia naar Chili was dit beter.

  Dan naar de vlucht van Tokyo. Misschien komt het, omdat het nieuw is, maar van mij (ons) mag zo'n vlucht gerust tien uren langer duren. Wat is het toch comfortabel om lekker onderuit te zitten, je te late bedienen, wat op en neer te deinen en lekker achter je laptop te zitten. Ik vind het maar genieten geblazen daar boven in de lucht.

  De vlucht zelf duurde +- 12 uren, net iets te kort eigenlijk. Het bood ons net iets te weinig tijd om goed te kunnen slapen. We vertrokken rond de klok van drie en dan ben je simpelweg nog niet moe genoeg om 6uur. Dit was vorig jaar richting Bangkok (KLM), januari Chili (Alitalia) en Singapore (Saudi) tijd-technisch gezien beter voor elkaar.

  De vlucht zelf is wat het is. hij was rustig. Ik weet ook niet wat ik daar meer over kan zeggen.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Wel viel ons weer op dat de voeding niet bijzonder goed was. Erik opperde nog dat Alitalia de laatste jaren de culinaire winnaar is van de luchtvaartmaatschappijen, maar op de vlucht heen was daar niet veel van te merken. Veel gerechten waren op, de pasta's waren niet bijzonder en vrijwel alles was met vis. Voor vlees liefhebber of juist iemand die niet van vis houdt was er weinig keus.

  Uiteindelijk zijn we gegaan voor een krokant stukje lamsvlees, waarvan we enkel de korst hebben opgegeten...

  Ook het ontbijt was niet om over naar huis te schrijven. Wederom een iet-wat sponzige omelet met droge broodjes. Zonde. Een gedekte tafel ziet er zo feestelijk uit, maar dit doet afbreuk aan de ervaring.

  Iets voor schema zijn we aangekomen in Tokyo na een rustige vlucht met hier en daar wat turbulentie. Overall zoals ik zei prima. Rustig, vriendelijk personeel en alleen op- en aanmerkingen over het eten =)

  De reis terug
  De reis terug kenmerkt zich op precies dezelfde punten. Tijd-technisch was deze overigens veel, veel beter. We vertrokken rond de klok van 1 (Tokyo tijd) en dat is rond een uur of zes NL tijd. Je vertrekt dus redelijk op tijd uit tokyo en komt 's avonds aan in Duitsland. Je maakt dus een lange dag, waarna je in een keer lekker je roes uit kunt slapen en direct weer het heertje bent.

  Het personeel begon wat nukkig aan de reis, maar dat werd al snel beter toen ze ons - voor zover ik kon beoordelen - maar wat rare gasten vonden. Halverwege de vlucht hebben we namelijk een rondje door het vliegtuig gewandeld en hier en daar een pauze gehouden. Zo hebben we heerlijk een eigen barretje gecreëerd in het middenstuk van de BC, waarna we twee biertjes en wat snacks bestelden en hebben we achterin Economy lekker staan te snoepen van hun chipjes.

  [​IMG] [​IMG]

  De vrouw die zo chagrijnig begon kwam onze tijdens de wandeling een aantal keer tegen en zei zowaar glimlachend "you guys are everywhere". Dat was toch beter dan het chagrijnige "SIT UP SIT UP" voordat we opstegen :)

  De terugvlucht is door onze korte pauzes voorbij gevlogen (hah) en binnen no-time zaten we dan ook alweer in de vlucht naar Dusseldorf.

  De vlucht tussen FCO en DUS werd overigens uitgevoerd door AirBerlin. Een vrij karige maatschappij, slechte en kleine stoelen, geen maaltijden, maar gratis "snoep en drinken". De stoelen van Alitalia voelen dan toch iets lekkerder aan dan de van AirBerlin

  De lounges
  Tijdens de trip hebben we een aantal lounges gezien. Wat zit hier toch een verschil in (misschien iets om een review sectie over in te richten overigens?).

  • Hugo Junkers lounge in Dusseldorf
  • Casa Alitalia terminal 1 lounge in Rome
  • Casa Alitalia terminal 2 Lounge in Rome
  • The Delta Sky Club in Tokyo
  • Borromini Lounge lounge in Rome

  We begonnen de trip met de lounge in Dusseldorf. Wat een deprimerend hok is dat. Het blijft lekker dat je in een fatsoenlijke stoel, in alle rust kunt wachten op je vlucht, maar meer dan dat is het daar ook niet.

  Bruin met zwart, slechte koffie en weinig keuze qua eten. Zelfs de espresso leek op slappe thee. Gelukkig hebben we niet bijzonder lang in de lounge door hoeven brengen en mijn inziens hoef ik hier ook niet meer woorden aan vuil te maken =)

  Rome (lounge 1: Casa Alitalia Roma)
  Tijdens onze vorige trip zijn we blij verrast door de lounge in Rome in terminal 3. Helaas ging onze vlucht niet vanaf terminal drie (dat wisten we overigens niet), maar we hebben toch het treintje gepakt om daar weer even te vertoeven. We hebben er uiteindelijk een kleine twee uren heerlijk gezeten. Genoten van verse (goede) koffie, fijne salade én verse pizza's!

  [​IMG] [​IMG]

  De pizzabakker schrok zit overigens wezenloos toen zijn eerste lading versie pizza met plank en al door onze buurvrouw werd gekaapt. Die dacht dat de hele plank voor haar was, in plaats van een losse punt ;)

  De lounge is absoluut een fijne plek om te verblijven. Niks op aan te merken!

  Omdat we volgens de dame's bij de receptie opnieuw de douane door moesten zijn we redelijk op tijd weer vertrokken naar terminal 2 en hebben we ook dar nog even in de lounge gezeten.

  Rome (lounge 2)
  En de vrouw had inderdaad gelijk. Waar je met het treintje prima heen kan, kun je niet meer terug. Althans. Dat kan wel, maar dan gaan ze er van uit dat je geland bent en dus opzoek bent naar de uitgang. We moesten dus even opnieuw door de douane en konden al vrij snel door naar lounge 2 in terminal 2

  Deze lounge is aanzienlijk minder dan de vorige. Er staat een tafeltje van +- een meter breed met een schaal pasta en lasagne en een klein barretje waar ze frisdrank voor je inschenken. Zelf even een flesje water pakken of een broodje smeren zit er hier niet in. Ook de salades zijn hier niet terug te vinden.

  [​IMG]

  Wederom fijn dat je niet in de hectiek va het vliegveld (duur) een koffie hoeft te halen, maar ook geen bijzondere lounge om eerder voor naar het vliegveld te komen :)

  Tokyo: The Delta Sky Club
  Zaterdag begon onze terugreis in de lounge in Tokyo. Allereerst; wat een te gekke stad. Onmogelijk om die in drie dagen (zelfs niet in drie weken) te verkennen. En wat een fijn vliegveld. Vanaf het metro perron tot na de douane was in +- 10 minuutjes gepiept. Heerlijk.

  Op naar onze Delta lounge. Een comfortabele, ruime en mooie lounge met uitzicht op de start en landingsbaan. De lounge loopt rond en is onderverdeeld in twee bijna identieke eet corners.

  Op het moment dat wij arriveerden was de lounge vrijwel leeg. Er was meer dan genoeg ruimte dus we konden een mooi plekje zoeken bij het raam. Nadat we ons hebben neergezet zijn we beide keukens doorgelopen en liep tevreden met volle bordjes en een kop koffie terug.

  Alles wat we gehad hebben in de lounge was van prima kwaliteit. Brood, speciaal brood, donuts, groente, fruit, koffie, fris, sterke drank en een automatische biertap. Alles was aanwezig.

  Nadat we +- anderhalf uur in de lounge vertoeft hebben, hebben we nog geprobeerd om de tweede lounge in te gaan in terminal 1, maar hier werden we vriendelijk gevraagd weer te vetrekken. Men gaf aan dat we naar de Delta lounge moesten. Geen enkel probleem en om Tokyo op een leuke manier af te sluiten hebben we daar nog even twee heerlijke biertjes laten tappen.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Rome (lounge 3: Borromini Lounge)

  De laatste lounge die we hebben aangedaan was de Borromini Lo Lounge in Rome, voor onze laatste vlucht naar Dusseldorf. De lounge hadden we al eens eerder aangedaan en is weinig bijzonder. De weg er naar toe was ietwat lastig, de roltrappen waren namelijk stuk en/of uitgeschakeld en de ligt was ook buiten bedrijf. We zijn dus met grote stappen de stilstaande roltrap opgeklommen voor een bakje koffie en wat Italiaanse desserts.

  Zoals gezegd zijn na deze trip ook eindelijk platinum. Een leuke weg er naar toe met vorig jaar tripjes naar Bangkok, Ibiza (run), Hamburg en dit jaar Chili, Singapore, (tussendoor nog een keer Ibiza) Tokyo en straks nog een trip San Fransisco.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  We zijn pas net begonnen met onze hobby en ontdekken nog elke keer. We zijn dan ook erg benieuwd naar bijvoorbeeld de BC van KLM en de verschillen hiervan met Alitalia en/of Saudia.

  Annyway. Ik hou jullie op de hoogte van nieuwe tripjes =)
   
  Innersoul, pieter-sa, Lionell en 8 anderen vinden dit leuk.
 2. JustinCase

  JustinCase Silver Tier

  Berichten:
  417
  Leuk Bevonden:
  600
  Trofeepunten:
  348
  leuk verslag.
  Vlieg volgende week met de fameuze QR fare naar NRT. Hoe zijn jullie naar de stad gegaan en terug?
   
  ErikBenjamin vindt dit leuk.
 3. RickdeJong

  RickdeJong Blue Tier

  Berichten:
  97
  Leuk Bevonden:
  134
  Trofeepunten:
  33
  We hebben vanaf het vliegveld de trein/metro gepakt. Als je in de luchthaven richting de uitgang loopt zie je een groot touchscreen waarop je via Google maps je reis kunt plannen (aan de hand van het adres of hotel waar je heen moet, zoekt erg makkelijk).

  Daar krijg je dan een lijst met opties o.b.v. prijs / tijd en die kun je uitprinten. Daarmee zijn we vervolgend naar de balie gelopen voor ons kaartje.

  Wij hebben uiteindelijk de Skytrain gepakt. Tis soms wel ff zoeken, maar t is te doen
   
  ErikBenjamin vindt dit leuk.
 4. JustinCase

  JustinCase Silver Tier

  Berichten:
  417
  Leuk Bevonden:
  600
  Trofeepunten:
  348
  Thanks @RickdeJong En wat was jullie gate naar trein tijd?
  We komen om 18:40 aan, en probeer te plannen wat s'avonds nog kunnen doen, omdat we toch met een tijdsverschil zitten, kunnen we beter wat later naar bed.
   
 5. RickdeJong

  RickdeJong Blue Tier

  Berichten:
  97
  Leuk Bevonden:
  134
  Trofeepunten:
  33
  Wij hebben het hele winkelcentrum
  Nog doorgelopen, omdat we heel vroeg aankwamen.. maar je kunt in +- 10 minuutjes op t perron staan, als je geen koffer van de band hoeft te halen ;)
   

Deel Deze Pagina