Automatisch inchecken met nieuwe Delta app

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta Air Lines komt met een belangrijke update van de mobiele app. De Amerikaanse maatschappij verbetert niet alleen de ‘look & feel’ van de app, maar voegt op termijn ook interessante nieuwe functies toe. Momenteel is het al mogelijk om automatisch in te checken voor passagiers binnen de VS. Dat zal ook uitgebreid worden naar internationale reizigers. Daarnaast kun je straks zien hoe lang de wachttijd is bij de security (op geselecteerde vliegvelden).

Fly Delta app

Delta biedt al enkele jaren een gratis mobiele app aan voor reizigers. Middels de Fly Delta app kun je tickets boeken, je boekingen beheren en upgrades aanschaffen. De app is beschikbaar voor zowel Android als Apple gebruikers. Regelmatig komt Delta met handige updates voor de app. Zo introduceerde de airline de mogelijkheid om live je bagage te volgen.

De eerste update die zichtbaar is heeft de maken met de diverse reisklassen. In totaal biedt de airline er zes. Dat zijn Basic Economy, Main Cabin, Delta Comfort+, Delta Premium Select/First Class en Delta One. Hieronder zie je hoe de digitale instapkaart eruit zal zien.

Delta geeft in de app elke reisklasse een aparte kleur (Bron: Delta)
Delta geeft in de app elke reisklasse een aparte kleur (Bron: Delta)

Wachttijd security

De wachttijden bij de douane/security zijn vaak een verassing als je de luchthaven aankomst. Soms ga je er snel doorheen, maar het kan ook goed dat je lang moet wachten. Vlieg je met Delta (of partners) vanaf Seattle of New York La Guardia? Dan kun je in de Delta app zien hoe lang de wachttijden zijn. De app checkt meteen of je bijvoorbeeld gebruik mag maken van SkyPriority en past daar de wachttijden op aan. Het de bedoeling dat meerdere vliegvelden toegevoegd gaan worden. Of de wachttijden van Schiphol daar ook bij komen is niet bekend gemaakt.

Met de Delta app kun je op geselecteerde luchthavens de wachttijden van de security bekijken (Bron: Delta)
Met de Delta app kun je op geselecteerde luchthavens de wachttijden van de security bekijken (Bron: Delta)

Automatisch inchecken

Een interessante feature van de app is automatisch inchecken. Door vooraf de juiste informatie in de app in te voeren hoef je zelf niet meer te denken aan online inchecken. Dat gaat dan automatisch. Momenteel is dit ook al mogelijk voor reizigers binnen de VS. Maar de bedoeling is dus om dit ook naar bestemmingen buiten de VS uit te bereiden. Je wordt dan, indien je de juiste gegevens hebt ingevoerd, 24 uur voor vertrek van de vlucht automatisch ingecheckt. Je boarding pass wordt dan ook aan de app toegevoegd.

Andere informatie die je in de app kunt opgeven en raadplegen:

  • Vooraf maaltijden selecteren
  • CO2-compensatie
  • Vluchtstatus
  • Bagage volgen
  • Informatie over Delta’s frequent flyer programma
  • Informatie over Delta’s vloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *